fullt upp

 
Äntligen tid för bloggen. Har haft fullt upp hela dagen typ. Skola, släppt ut vovvarna på gården och handlat två par byxor. Egentligen skulle jag ha behövt hundra par... Bloggar från mobilen så orkar inte skriva mer nu, vi hörs :) Alma

Lite live update!

Gick kort dag idag, GICK till busstation och GICK hem. Så idag tycker jag att jag fått lite motion!
 
Tänkte skriva lite hur jag lägger upp Frejas träning. Vissa har undrat varför jag rider många dagar i rad och sen vilar hon många dagar. Det är såhär, att jag har fått tips från många olika att unghästar (allrahelst 3-åringar) ska gå 7 dagar i rad och sedan vila 7 dagar i rad. Vissa säger 14 och så, men 7 passar extra bra eftersom jag bor varannan vecka hos mina föräldrar och stallet är på cykel avstånd från pappa! Från mamma är det massa bussar och skit..
 
Alltså rider/longerar/går ut och går eller allt man kan göra, 7 dagar i streck och sedan står hon 7 dagar i streck. Och jag tror det stavas med E haha ;)
 
Nu vet ni lite! Imorgon ska jag kanske rida på ridbana annars blir det en äng eller något. Har ju ingen ridbana så får låna andras!
 
Nu ska jag träna :D
 

Stable time

Snart åker jag ut till stallet med Yasmine www.traumeryttarna.blogg.se. Ska hämta en påse med kläder som jag är i stort behov av, och då kan jag passa på att kolla på Julies lektion också. Kanske lite pinsamt att komma dit varje tisdag, men det här blir nog den sista på ett tag. Synd att dom inte har hoppning idag, det hade varit lite roligare att fotat och så. Nästa gång tror jag.
Nu har jag äntligen allt klart med praon föressten. Eller jag ska eventuellt dela upp veckorna och vara på mammas jobb en vecka, inte superroligt direkt, men vet inte om jag vill va på samma ställe i två veckor om man inte trivs. Men får se.
Mitt fasta praoställe är i alla fall på lantmännen. Roligt va? Njaa, men det är så sjukt svårt att få tag på en praoplats i två veckor. Såklart har de fullt just den veckan när jag ska praoa, eller så tar de inte emot praoelever. Sedan har skolan en del platser som man kan ÖNSKA och då är det inte ens säkert man får någon av platserna man har önskat. Man kan liksom hamna på en affär långt ute på landet, och det är ju inte så kul.
Men nu har jag i alla fall klart, blir eventuellt en vecka på mammas dagis också, de blir isf tredje gången på den platsen, men det är ju bra att ha en plats där man vet att man trivs ganska bra i alla fall :)
Oj, vad inlägget blev långt nu. Skriver senare ;)
 

Våra mål

Tänkte skriva målen som jag har med Sigge för 2012-1013. 
 
* Först och främst börja tävla träningstävlingar. 
* Lösa licensen januari 2013 och då börja tävla mer. 
* Starta en LC i dressyr våren 2013. 
* Träna på att få en bättre sits. 
* Träna mycket balansövningar. 
 

Det är dem målen som jag har just nu. Som jag kommer jobba mig till. Det blir mycket jobb och framförallt måste jag träna väldigt mycket. Men jag tvivlar inte en sekund på att vi inte kommer att klara det! 
 
:

Haha

 haha såhär är vi när vi inte bloggar ;)
 

Packdags

Nu ska jag packa ihop mina saker som ska med till pappa. Det är såå jobbigt, man glömmer massa viktiga saker så får man gå upp astidigt bara för att cykla till mamma och hämta sakerna. 

I alla fall så kom jag nyss hem från skolan. Ska eventuellt ut till stallet idag, men dock bara som åskådare/fotograf. Min kompis Julie rider på tisdagar nu, så det är roligt att kolla. 
 
Inga läxor denhär veckan, suuperskönt. Att slippa massa extra skolarbete säger väl ingen nej till? Nu ska jag fixa lite mellis och ringa om praoplats. Skriver nog senare vart :) 
 
 

Finaste jag har ♥

Bilder tagna av Julia
 

Dag 2

Råkade inte riktigt trycka ner knappen där det stog ''28'' när jag skulle publicera det första daginlägget. Men det andra kan ju lika gärna komma idag istället. 
Nu ska det alltså handla om hästtips. 
 
Byt bett ofta, är något som jag precis fick reda på. Det är både bra för häst och ryttare. Jag har fått tips om det, vet inte riktigt varför. 
 
Rid ofta ute i skogen, träna skänkelvikningar, hoppa m.m. Det är superbra att rida ute, eftersom hästen oftast är lite mer framåt då. Jag tycker dessutom att det är otroligt tråkigt att bara rida inne. Så ta nästa dressyrpass utomhus? :) 
 
Skippa köpt hästgodis, det är inte det bästa alternativet. Att ge en morot eller att kanske göra själv är mycket bättre. Visst köpt hästgodis innehåller dåliga saker, så som bland annat e-ämnen. 
 
Använd matolja, innan tävling och träning. Du kan ta det på hästen för mer glans, supersnyggt.
 
Nu kommer jag inte på så mycket fler tips. 
Men har du något bra hästtips som du vill dela med dig av, gör det! :) 
 
 
 

Typ sant


Godmorgon

Nu har jag vaknat och ätit frukost. Ska snart duscha och byta om. Idag slutar skolan vid ett, om vi slipper elevensval som vi inte ens har valt till. Men man vet ju aldrig om vi måste göra någonting annat istället tyvärr. 
Idag ska jag till pappa, så ska väl städa mitt rum lite och så när jag kommer hem. Ingen ridning idag. 
Har ett tidsinställt till idag i alla fall, men slutar ju så tidigt, så kommer kunna skriva massor idag ändå :) 
 

Godnatt!

Nu ska jag typ gå och lägga mig, eller ska ännu lägga fram kläder till imorgon och ta bort sminket och sånt! Som en liten reminder till mig själv skriver jag nu att jag har ett dunder bra ämne till imorgon, så till mig själv, kom ihåg det nu!
 
Imorgon lagom kort skoldag, massa tidsinställda klara. Fick värsta blogglusten nu, så nu ska det bombas! ;)
 
Alla diggar vår outfit, tack vi veet.

Dag 1

I dethär inlägget kommer jag skriva om saker jag har förbättrats i ridningen. 
 
1. Jag har fått en mycket bättre sits, och framförallt så har jag fått en starkare skänkel som bidrar till att hästen är mer framåt. Jag tycker jag har förbättrat sitsen väldigt mycket enligt mig själv. 
 
Kolla hur jag sitter där, sitsen är väldigt dålig och skänkeln är ju absolut inte där den ska vara. 
Såklart finns alla nya ridbilder på mammas dator så kan inte visa, men ni har ju sett endel bilder i alla fall.
 
2. Jag har blivit mer orädd i hoppningen, och nästan all ridning liksom. Förut var jag alltid nervös och rädd innan varje hopplektion, men nu är det nästan helt borta. Det är jag sjukt nöjd över. 
 
 

Dagar

Kör en daglista igen, tycket det är roligt och man har alltid något vettigt att skriva om. Så här kommer ämnena denna gång. Det är blandat, både hästar och utanför hästvärlden. 
 
1. Detta har jag blivit bättre på och utvecklats i ridnignen. 
2. Tips om hästar och riding. 
3. Mitt rum. 
4. Det gör jag helst när jag är helt ledig. 
5. Mina hästsaker (visas eventuellt i videoblogg) 
6. Presentation av mina hundar. 
7. Sanningar om mig och min ridning. 
8. Drömresa. 
9. Skriv en ponny i varje kategori som du tycker är väldigt fin (B, C, D & ridhäst, måste vara en ponny/häst som de flesta vem vem det är) 
10. Hästar i framtiden. 
 

Det är dem sakerna som jag kommer skriva om. Hoppas ni gillar ämnena :) 
Det första kommer imorgon någon gång under dagen! 
 
Bästa 
 

Resultat

Färgade ju mitt hår igår, och såhär blev det! Är jätte nöjd, blev lite annan färg än förra, men det blev riktigt snyggt!
Jätte många som kollat idag och så och det måste ju vara positivt :D
 

Säsongens första hoppning

Idag var det säsongens första hoppträning. Hade längtat jättemycket tills idag, eftersom hoppningen är allra roligast. Jag kom i alla fall till stallet runt fyra, och då gjorde jag iordning Sigge inför en nybörjarlektion. Det är två nybörjarlektioner innan mig, så han går ganska mycket idag. 
Vi fick gå med till ridhuset och tillbaka med dem också. Vid fem började teorin och då gick vi igenom lite olika färger, och provade sadlar på en häst. Hur sadeln ska ligga på hästen osv. Det var faktiskt väldigt lärorikt och bra att kunna i framtiden om man har en egen häst. 
 
I alla fall så börjar vi rida klockan sex. Under uppvärmningen tränade jag på att han ska lyssna på mig. Gå i det tempo jag vill att han ska gå i. Vi började lektionen med ganska mycket bomarbete. 
Det var en upphöjd bom i varje hörn, och vi skulle gå på en volt över en och samma bom flera gånger och inte passera medellinjen. Både i skritt och i trav. Meningen med hela övningen var ju att man skulle kunna reglera farten och få bommen mitt i steget. 
Efter det fick vi börja gå runt hela fyrkantsspåret, målar upp den övningen lite, eftersom det blir så krånligt att förklara. 
 
Jag kanske skulle satsa på en karriär som konstnär btw? ;) 
 
I alla fall så red vi runt hela fyrkantsspåret på alla bommarna i trav, lättridning. Det var jätteroligt, och det gick såå bra över bommarna på långsidorna. Jag är sjukt nöjd över den övningen. 
Sista övningen med bommar var att vi skulle rida i galopp på volterna, men bara över de upphöjda bommarna. Det gick sådär, han saktade av innan första bommen VARJE gång, så det var lite jobbigt.
 
Sista övningen var roligaste och var allra roligtast. Den gick bäst också. Nu är bommarna på långsidorna omgjorda till hinder, de blåa till en oxer och det röda som ett räcke. Vi skulle först komma på det röda, och sedan rida det blå. Det gick superbra idag, tror vi hoppade 65 som högst idag. Runt där i alla fall. 
 
Nu har ni fått ett långt och utförligt inlägg om min hopplektion. Ni kommer såklart få detta efter varje måndagsridning. 
Föressten har jag fått flera frågor om jag rider på ridskola. Men nej, jag rider hyrarlektion. Det är en timme istället för fyrtiofem minuter, man hoppar varannan gång och har alltid samma häst, alltså sin hyrhäst. Mycket fördelar. 
 
Nu måste jag duscha om jag inte vill lukta svettig häst imorgon i skolan ;) 
 
Är sååååå sur för att jag inte hade med mig nån kompis som fotade :/ 
 

Bloggpaus typ..

Hejsan! Det var ett tag sen jag skrev, men jag har inte riktigt haft inspiration till inlägg och tankarna har varit på annat än bloggen. Har varit med massa kompisar och lagt extra tid på djuren. Senast jag hade igång datorn var i.. torsdags? Typ!
 
Idag var jag på stan med några kompisar och jag köpte väl inget som är intressant för er, ett par byxor bara.
 
På onsdag ska jag sätta igång Freja igen och se om jag kan låna någon bra ridbana. Ska fråga en tjej om jag kan typ låna/hyra hennes ridbana eftersom hon bor så nära. Och så ska vi typ bygga terräng bana i helgen kanske, så då kommer film när vi hoppar haha ;)
 
Ska typ rida med Moa och Felicia nån dag i veckan och det hade ju varit kul om banan var klar då så man kan hoppa. Men vi får se helt enkelt.
 
Det är typ "ridplaneringen", inte för att det var någon men ändå haha..
 

Nästa inköp?

Blev helt kär i dessa ridbyxor. Därför måste ni också bra se dem.
 
Det hade varit supersnyggt på tävling, synd bara att jag inte riktigt har dem pengarna just nu. Ni hittar dem i alla fall här --> http://www.horze.se/Horze-Bella-helskodda-ridbyxor%2C-dam/36441,sv_SE,pd.html?dwvar_36441_color=WH&start=5&cgid=breeches
 

Blandat

Nu har jag kommit hem från stallet. Har ätit middag och satt på datorn. Tänkte berätta lite om dagen och gårdagen. I alla fall så åkte vi buss ut till Slite igår som ni redan vet, för att vi skulle fiska kräftor. Orkar inte dra alla detaljer, men vi la i alla fall i burarna och gick längs kanten med håvar. Vi kom hem vid tio på kvällen ungefär och då åt vi tacos. På morgonen gick vi upp vid åtta och hämtade upp burarna. 29 kräftor allt som allt. Vi åt dem idag vid två, och kräftor är ju alltid supergott!
Klockan fem åkte vi i alla fall hem till visby, direkt till stallet. Jag red med www.juliastuxberg.blogg.se idag. Vi tänkte inte rida så jättelänge, så vi red till ett ställe som vi kallar djungeln och red runt där lite. Sigge var väldigt framåt och pigg idag, så det gick väldigt bra. Vi kom tillbaka till stallet vid sju ungefär och då putsade jag sadeln och tränset.
Kom hem vid kvart över åtta ungefär.
 
Imorgon är det Ä N T L I G E N dags för hoppning igen. Har längtat sjukt mycket hela sommaren efter det. Vet inte om jag har någon som kan ta kort dock, lite synd kanske. Annars har jag inga mer planer för morgondagen, skola till halv fyra. Nu ska jag göra tidsinställda och äta hallon med glass, eller tvärt om ;)
 
Blir föressten så irriterad över att det inte går att ladda upp bilderna från mobilen, har en del som jag vill lägga upp :/ Men om ni vill följa mig med ännu mer bilder kan ni följa mig på instagram, jag heter almaasun. Följer tillbaka :)
 
Eftersom jag inte kan ladda över bilder just nu, blir det bilder som jag inte visat er, kanske roligt det med :) ?
 

Färgar håret

Hej hej! Nu har mamma precis satt i den nya färgen i mitt hår, ni får se resultat senare :)

Haft bloggpaus typ..

Hejsan bloggen ja som ni säkert har märkt så har jag inte bloggat på ett tag men de e för att jag inte har nånting att blogga om och så har jag inte tid. Mina tankar e på nåt helt annat än bloggen just nu, men jag ska verkligen försöka att blogga så mycket jag kan osv.
 
Ingenting skoj har hänt så vet inte vad jag ska skriva om nu, för de kanske inte så särskilt kul att läsa om vad jag har gjort alla dom här dagarna jag inte har bloggat. Men jag har väl bara varit i skolan och vart hemma och så, har ridit några gånger men inget sånt där intressant.
 
Men jag ska försöka att hitta på mer att skriva..
 

Goodnatt

Sov gott alla bloggläsare, även om ni inte ska sova. Men det ska jag nog snart göra dock ;) Vi hörs självklart imorgon!

Questions

Här kommer lite frågor som jag tagit från gamla frågestunder på andra bloggar :) Är det svårt att hinna med både skola och stallet? - Jag tycker inte att det är svårt, men det kan ju variera från person till person. Jag går ju i nian nu, men hittills har jag rätt okej betyg och är mycket i stallet :) Har du någon gång känt att du skulle vilja lägga av med hästarna? - Nja, vissa gånger har man väl tappat motivation till ridningen, men jag har aldrig känt att jag vill sluta rida tror jag. Vad menas med hyrhäst? - Det är jättsvårt att svara på den frågan, men jag hyr en ponny från ridskolan. Han står kvar i det stallet men jag rider honom ungefär fyra gånger i veckan, han går ridskola 2-3 dagar i veckan. Vad vill du gå på gymnasiet, något med häst? - Jag har funderat väldigt mycket på samhäll och naturvetenskap. Båda linjerna är breda och man kan bli nästan vad man vill. Jag kommer nog inte gå någonting med hästar. Om du vill ställa någon mer fråga får du gärna göra det så svarar jag i ett annat inlägg :)

Stalltjänst

Nu är jag hemma från stalltjänsten. Den gick otroligt snabbt, och har ju bytt så att jag inte har eftermiddagen ikväll. Om en stund går jag ner till bussen för att åka ut till Slite, jag ska ju fiska kräftor. Jag kan ju skriva lite mer om stallet istället. Jag åkte ut till stallet så att jag var där vid åtta, och då gav jag hästarna mat och släppte ut två stycken. Mockade två boxar och efter det tog jag in Sigge. Jag red till galoppbanan idag igen eftersom jag inte hade någon större lust att rida vid vägen när det var andra gången jag red ut själv. Är så sjukt nöjd över dagens ridpass i alla fall, gjorde honom riktigt lösgjord när vi kom till galoppbanan, ett varv, två varv i galopp och sedan skänkelvikningar. Efter det jobbade han mycket bättre med bakbenen och gick i en fin form resten av turen. Efter ridningen putsade jag hans utrustning innan jag gav hö och fyllde vatten. Nu är jag i alla fall hemma och ska duscha, byta kläder och packa. Uppdateringen kommer bli lite halvkass när jag åker iväg nu, kommer kunna blogga någon gång från mobilen, men de är ju inte gratis dock. Vi hörs med live-uppdatering imorgon :)

fredagsmys

Nu sitter jag hemma med familjen och myser i soffan. Måste ha drabbats av någon form av tröttsjuka, känns som om jag ska somna hela tiden. Har inte gjort så jätte mycket idag. Vi hade praoinformation först i skolan, men vet inte alls vart jag ska praoa i två veckor. Efter det åkte vi till ett ställe som hette kovik och byggde drakar. De var inte så jätteroligt att bygga. Lite roligare när vi fick flyga dom. Jag trasslade in mig i andra drakar hela tiden så flög inte så mycket med min drake. Efter skolan åkte jag direkt till stallet och red. Vi red till galoppbanan och red ett ganska hårt pass. Efter ridningen hjälpte jag Yasmine lite innan tävlingen sim hon ska våra med i imorgon. Lycka till, om du läser! Nu ska jag fortsätta vara trött och slappa resten av kvällen :) / alma

Här ska det stå en rubrik, egentligen

Känns som om alla inlägg blir likadana när jag bloggar på mornarna. Men så får det bli. I eftermiddag ska jag rida och ha insläpp. Det går nog ganska snabbt när hästarna står ute. Imorgon har jag stalltjänst klockan åtta, rider och har insläpp igen någon gång på eftermiddagen. På kvällen åker jag ut till Julie, hon bloggar bland annat på www.traumeryttarna.blogg.se. Vi ska fiska kräftor, och det är jätteroligt! Fast tycker inte om när kräftorna ligger levande i båten, det känns som om dom ska komma upp och nypa en med sina klor. Men vi hörs någon gång i eftermiddag/ikväll :)

Träningstips

Här kommer mitt första träningstips till er läsare, är ett ganska enkelt tips, men har ju inte gjort detta förut, så det får bli ett enkelt. X:en är bokstäver om ni inte redan har fattat det, jag kan inte riktigt bokstäverna i huvudet. Du börjar med att göra övningen i skritt. Vid varje bokstav ska du göra halt. När det känns som att hästen lyssnar bra ska du börja att rida i arbetstrav. Nu ska du skritta ett par steg vid varje bokstav istället för att göra halt. Du bestämmer själv hur många skrittsteg du vill ha vid varje bokstav, men 4 är ganska lagom. Man minskar på stegen tills man bara har 1-0 ungefär. Meningen med övningen är alltså att du ska göra bra halvhalter och att hästen ska lyssna på dig.

:)

Sitter på bussen nu så det kan bli lite stavfel! Idag så har vi ganska slappt i skolan, eller jag Felicia och Michelle har! Jour i caffis från 8 till 14 och sen slöjd och så är det slut! Fast det är ganska tröttsamt att jobba i caffis, men bättre än lektioner iaf. Idag ska jag inte rida för då kommer jag inte hem igen.. Men kanske imorn :) Förresten funkade inte videofy igår..

Godmorgon

Nu ska jag snart åka till skolan, vi har svenska på morgonen och skolfoto på eftermiddagen. Tror att vi skulle ta kort 13.20 och så slutar vi när det är klart, så man kan ju hoppas att det går snabbt i alla fall.
Efter skolan åker jag ut till stallet och rider. Ska kolla på hoppning också. Annars har jag inte så stora planer för dagen. Imorgon blir det också ridning och insläpp. Tar mer mobilen båda dagarna, så lägger jag in alla bilder jag har tagit efter det :)
 
 

Ideér

Nu har jag fått massor av bra ideér att blogga om framöver. Skriva om olika raser, sjukdomar, träningstips osv som jag hoppas att ni ska gilla, det är ju det som är meningen med hela grejen. Börjar med att skriva om en ras, som kommer tidsinställt imorgon när jag är i skolan.
 
 

Hejsan svejsan!

Videblogg kommer att komma ikväll som ett litet förlåt från min dååliga update.. Och denna gången filmar jag inget gräs haha ;)
 
Jag hade ju något superduper viktigt att skriva här nu egentligen.. Hmm vad var det egentligen?
 

Sen skoldag

Nu är jag äntligen hemma från skolan. Började tio och slutade ungefär tio i fyra. Vi hade bild och musik innan lunch, och efter lunch åkte vi till ett ställe som heter hide och kollade på ett rockdrama. Det var inte jätteroligt precis. Såklart började det regna också, så mina kläder är jätteblöta. Snart ska jag åka ner och försöka få praoplats någonstans, har ingen aning vart. Men någonstans måste man ju ha ;)

 


Skor eller stövlar?

Tänkte fråga er läsare, vad ni helst rider i. Skor+ ev.chaps eller ridstövlar. Svara gärna!
 
 ELLER
 

School

Nu ska jag snart bege mig till skolan, ännu en lång dag. Som tur är så börjar vi inte förrän om en timme. Har gjort lite tidsinställda som kommer under dagen, eftersom jag inte kommer kunna blogga förrän ikväll. Ska fixa praoplats idag också, eftersom vi har prao i två veckor om ett tag. Vi höres :)
 

Godnatt

Godnatt nu ska jag faktiskt försöka sova men de kommer inte gå förjag brukar vara pigg till typ 2 men man ska gå och lägga sig när man är som tröttast och jag är väldigt trött nu :)
 
så godnatt hörs imorgon..
 

Ny design..

Ikväll har jag gjort en ny design eftersom jag var såå trött på den gamla.. Men den här är bara tillfällig, vi kommer göra en såå snygg sen, så ni kommer tappa hakan!! Haha ;) Nee men tryck på F5 innan detta inlägg blir för rörigt!
 

Untitled video

/Fanny


V 34

On- Som vanligt skola, slutar runt halv fyra.
To- Skolan, och efter det åker jag ut till stallet och kollar hoppning & ev. ridning.
Fr- Skola, efter de insläpp m Julia och ev. ridning.
Lö- Stalltjänst på morgonen, ridning och efter de fiska kräftor med Julie.
Sö- Ridning, annars har jag inte planerat någonting.
 
Så kommer min vecka se ut, som jag vet just nu :)
 

Fotat

Nu har jag kommit hem från en lång dag med skola och stall.
Skolan började vid åtta, och då hade vi mingel och fick saft. Pratade bara med mina kompisar, vissa i våran klass är ju lite ''special''. Vi hade invigning av skolan, alla fick varsin MER som vi skulle dricka, och alla skulle smälla sin samtidigt, usch, tinnitusvarning.
I alla fall så hade vi lite mer olika saker, och på eftermiddagen hade vi drakdesign, urtråkigt och känns som en grej man gör på lågstadiet faktiskt. Efter skolan åkte jag bara hem och vilade innan jag cyklade till Julie. Hon rider på ridskola nu, och då följde jag med och fotade. Det dammade så otroligt mycket, så jag fick inte så jättebra kort då.
Nu har jag i alla fall ätit och ska snart hoppa i duschen. Imorgon börjar jag klockan tio, så det blir lite sovmorgon i alla fall :)
 
Nu tänkte jag göra en sådandär veckoplanering som ni kan ta del av!
 
Some moments can never be experienced again ♥
 

Tha school

Hejsan hejsan! Idag var de första dagen i skolan, vi började 11 och slutade halv 5. Men de va ju såklart ingen vanlig dag i skoan utan vi samlades först i klassrummen och fick nya böcker och så fick vi tillbaka skåpnyckeln, och lite sånt sen åkte vi buss till ett kalkbrott och kolla på nån teater/musikal och de var dö trökig!. Så nu vet ni de..
 
Har inte vart o ridit idag och har inte tänkt att göra de heller men jag ska se om de blir av imorgon annars tar jag de på torsdag innan ridningen på ridskola :). Nästa vecka eller den här veckan så ska vi åka till ridhus och rida igen och då ska jag förmodligen hoppa 90 cm med fabiola :D De klara hon lätt! Har man sett hur hon hoppar, hennes teknik och allt sånt så ser man hur jädra bra hon!. Men de går verkligen inte att hoppa låga hinder med henne för hon vill inte lyfta på fötterna riktigt då så de är nog dags att höja hindrena för oss nu ;)
 
 

Back to school

 
Nu åker jag till skolan, blir första dagen i nian. Uppdaterar i eftermiddag från datan :) Alma

Dressyr på banan

Som alla redan vet red jag lektion idag. Jag kom till stallet runt fyra, eftersom jag inte hade något bättre att göra hemma ändå. Det startade en ny nybörjarlektion idag, så vi skulle göra iordning alla ponnyerna, jag fick göra iordning Caspar, och sedan en annan ponny som heter Franca, men henne han jag bara sätta på sadeln innan jag fick veta att hon inte skulle gå.
På teorin gick vi igenom stalltjänster och insläpp, vad vi ville göra på lektionerna osv. Vi ska i alla fall få hoppa vattenmatta, och det längtar jag supermycket till. Då måste jag ta med någon som kan ta kort.
Titthinder och dressyrpogramsträning stog också med på listan. Till lektionen då.
 
Eftersom Sigge redan hade gått en lektion innan var han uppvärmd. Vi började med en övning i skritt, där man skulle få bra hörnpasseringar. Sedan samma sak i trav. Själva övningen gick väl ganska bra, men han hade ingen bjudning, det gick vääldigt långsamt. Bjudningen blev bättre och bättre ju längre vi red. Sedan värmde vi upp dem i galopp på volterna.
Vi gjorde flera olika övningar, så som skritta tio steg, halt osv osv. Efter det gjorde vi tre serpentiner, men en volt i varje båge där hästen skulle vara ganska mycket böjd.
Vi gjorde så många övningar, orkar inte skriva om alla.
 
Det blir mer uppdatering ikväll, men bara från mobilen. Men ni får ha en fortsatt bra kväll! :)
 
 
Ikväll ska jag bara gosa med mina fina vovvar!
 
 

Sista dagen på lovet

Idag har vi varit inne i stan och uträttat några ärenden innan sommarlovet är slut. Det är ju sista dagen på lovet idag så man får passa på ;) Har väl inte jätte mycket att skriva till er. Börjar 11 imorgon och slutar typ 16.30, jippii! Men nu ska jag rida, så skriver efter det!
 

Rider Fabiola

Hej! förlåt för dålig update från mig, men jag orkar inte blogga från mobilen hela tiden och datan hemma hos pappa är så seg men idag ska jag hem till mamma så jag kommer kunna blogga lite mer. Imorgon börjar skolan också :( men vi kommer ha en ganska slapp dag imorgon i skolan, vi börjar 11 och sen ska vi till nåt kalkbrott och kolla på en teater.
 
Ikväll ska jag kolla på när michelle rider på ridskolan, så jag kommer kanske blogga när jag kommer hem men förvänta er inte de ;). Kolla på filmen där uppe! de kommer in en hoppfilm sen men den är typ bara några sekunder.
 

homee

 
Nu är jag hemma igen och har varit med kompisar sista gången på lovet. Synd att det är slut nu, men skönt med rutiner igen. Jag tycker hösten är väldigt mysig. Iallafall ska jag ut till stallet vid fem för lektion. Ska bli såå roligt :) men nu måste jag ta nåt att äta och bara slappa ett tag.

Dagens ridpass

Idag red jag ut i skogen med två andra, min kompis Julie (www.traumeryttarna.blogg.se) har ju slutat hyra så hon joggade med i skogen. Vi red på ett ställe där det kör mycket travhästar, så underlaget är bra överallt. Vi travade mycket, tog två långa galopper som gick urbra och skrittade lite också såklart.
Är väldigt nöjd över dagens ridning, han blev lite stark i första galoppen men när jag kramade tygeln gick det mycket bättre. Såhär skulle alla ridpass gå.
Imorgon rider jag dressyr, första träningen för säsongen. Blir superroligt. Har en del bilder från idag också, men ska iväg till en kompis, så ni får dem imorgon istället om de är ok :)
 
Kanske bloggar från mobilen om det funkar nu, provade förut men då kunde jag bara skriva rubrik, inte inlägg. Jaja, ha en bra kväll om jag inte skriver mer :)
 
Smakprov taget med webkamera ;)
 

Hääj

Ååh har inget att göra! Har redan varit i stallet idag så det är klart. Har också hjälpt pappa med att mura lite och så har jag designat lite grann. Nu sitter jag bara ute i en sol stol eller vad det nu är med datorn i famnen. Ikväll ska vi antagligen på bio och så men asså det är ju ett tag kvar så jag har inget att göra nu.. 
 

Untitled video


Untitled video


Ehmm, rubrik?

Nu är jag hemma, och kommer antagligen kunna blogga nu. Det händer sjukt mycket nu innan skolan, men det kanske det gör för er med?
Blogg.se appen går inte att ladda ner på mobilen heller, det hade ju varit grymt bra, då hade ni fått uppdatering hela tiden typ.
Men, idag ska jag i alla fall åka ut till stallet och rida ut i skogen. Imorgon börjar lektionerna igen, och även mina lektioner. Då skriver jag om varje pass, och imorgon kommer det vara dressyr som gäller.
Vi hörs lite senare :)
 

Hmm

Just nu orkar jag inte hålla igång bloggen egentligen. Känns hela tiden som att jag inte har något att blogga om och det jag skriver bara är tråkigt.. Det blir ju annorlunda sen när jag ska börja tävla och kan skriva resultat och utvärdering av hoppträningar osv.. Men just nu känns det inge kul. Men jag gör några försök till såklart. Ger inte upp med en gång.
 

Är det värt det?

För någon dag sedan när jag var på Dahrve så provade jag några vita ridbyxor och jag fastnade för ett par. Provade massa märken, helskodda,knäskodda och allt vad som finns. Men av alla så fastnade jag för ett par ganska billiga knäskodda, och dom satt SÅÅ bra! Så underbart sköna och perfekt passform och allt!
 
Men jag vet inte om det är värt att köpa ett par vita ridbyxor nu eftersom jag kommer inte tävla förrens i vår när hon är 4 år. Men dom satt ju sååå bra! Hmm får nog suga lite på den karamellen.. ;)
 
Inte riktigt sånna här dock.

Hejsan

Nu är jag hos en kompis och kommer inte hem förrän imorgon. Vet att jag uppdaterar sjukt dålig just nu men skolan börjar snart och då händer det mycket. Men vi hörs imorgon!
 

Design!

Nu ska jag börja på en ny design och äta choklad! Jag är verkligen jätte trött på våran som vi har nu.. Visst den är väl ganska snygg, men den är så.. barnslig typ. Nu ska det vara en stilren och COOL! Haha nej, men den kommer bli snyggare :)
 

Nu är allt klart!

Nu är allting klart och jag ligger hemma i mitt varma hus i min sköna soffa. Allt har gått bra idag, Freja tyckte rampen till transporten var lite läskig, så hon ville inte gå på den. Förra gången gick hon upp utan ramp och jag vet inte om dom hade ramp den första gången, men den var läskig! Gick bra i alla fall för att vara 3e gången hon åker transport, och första gången hon åker själv!
 
När hon Penny såg henne gnäggade hon och travade foort mot grinden, och typ samma med Zelda. Fast sen började Penny sparka Frejzi och bitas osv.. Så hon var lite utanför :(
 
Vi får se hur det är imorgon, om dom kommit överrens då!
 
Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att blogga, efter en låång stalldag!
 
Sista bilden på oss 4 på ett tag.. Men inte sista nånsin!

Nu

Hello! Har varit och ridit nu, vi red till vattnet fast det regnade dock så inget vidare badväder.. Jaja Zelda va duktig :)
 
Nu ska vi snart åka och hämta Freja. Ni får video från stallet också. Allt ska packas, ska borsta noga också för annars blir täcket as hårigt och det är ny tvättat.. Jajaja! 
 
Vi höres senare, vet inte ens vad jag skrivit för något men hoppas ni fattar någe ;)
 

Kneippbyn

Är på väg till kneippbyn nu och de regnar som f*n vilket inte e kul alls :( men de får gå..

Fabiola får stå idag för vi körde ju ett ganska hårt pass igår med hoppning o allt. Men imorgon ska jag rida igen, så hoppas de blir fint väder.

De går inte att lägga in alla filmer för videofyme dampar :/.

Barbacka tur

Jag och Matilda tog en barbacka tur nu på kvällen. Kom väl hem typ 10? Mörkt var det men mysigt! Lite tråkigt att detta var en av dom sista gångerna jag rider lilla Zelda plutten.. Har ju verkligen växt ur henne nu och nu när vi flyttar hem Freja kommer jag ju henne varje dag. Tycker lite synd om Zelda som måste ha mig som är så lång på ryggen :/
 
Men något Zelda verkligen har lärt mig är att få en bättre barbacka sits! Förut kunde jag knappt trava för att det blev ju så skumpigt, men nu sitter jag liksom helt still! Evigt tacksam till bebi pluttis ;)
 
Ska rida Zelda eller något annat på morgonen i morgon, innan Freja kommer tillbaka för då ska alla få vila.
 
Hon ser verkligen aaas liten ut på den här bilden, haha!

Sista för dagen

Nu kommer dagens sista inlägg av mig. Åkte inte till stallet, då mamma inte kunde köra mig och cykeln står kvar där. Så ja, imorgon måste hon kunna köra mig, har ju stalltjänst. 
Andra planer för imorgon är att åka till egiganten och kolla på ny mobil, min är heelt trasig. Skäms över att använda den, så det är det första jag kommer göra imorgon. 
Har inte riktigt bestämt mig vilken jag kommer köpa, men antagligen inte en jättedyr, då jag inte vill låna så mycket pengar av mina föräldrar, (vill att dom hellre betalar horse show) så har funderat lite på en HTC. Inte någon av de dyraste modellerna. Min bror har en HTC sensation så vet ju att dom är bra i alla fall! :) 
 
Men snart ska jag sova, vaknade ju så sjukt tidigt imorse, kanske för att jag gick och la mig vid nio? 
Vi hörs imorgon :) 
 

Tja!

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig! Har istället hjälpt pappa med lite saker, tillbringat lite extra tid hos kaninerna och lite sånt! Nu ska vi snart äta grillat och sen ska jag och Matilda till stallet och göra något med hästarna. Typ gå hem till min gård och rida tillbaka/på gården :) Men det får ni höra sen vad vi gör!
 
 

Detta visste ni inte om mig!

Jag äter inte bacon! Kan inte ens förklara vad jag tycker det smakar för då skulle ni aldrig mer äta det..

Jag älskar att bryta mot andras fördomar! Alltså om nån ba "hon vågar aldrig" så MÅSTE jag visa dom fel ;)
 
 Jag spelar sims varje dag! Så länge jag har tid såklart
 
Den godaste drickan jag vet är Glocken Gold juice, slår precis allt!
 
Ser nästan aldrig på film, bara tv-serier.
 
Jag ser ut såhär ;) :
Vilken muppbild, men men!

Historia

Tänkte att jag skulle skriva lite mer om min förra hyrhäst, hur långt vi tog oss på ungefär ett och ett halvt år. Händelser osv.
 
Den 19 april 2010 började jag hyra en c-ponny. Henne hyrde jag i åtta månader, till slutet av december ungefär. Då fick jag testa, den då ganska unga ponnyn Caspar. Han var fem år när jag började rida honom. Han var väldigt duktig med tanke på att han inte hade gått så jättemycket innan. Det var i hoppningen som det gick allra bäst. Från vägringar på varje hinder, till vägringar på var femtonde hinder.
 
 
 
Första dressyrlektionen gick inte bra. Oftast brukar man ha testat att rida sin blivande hyrponny någon gång innan, kanske i skogen. Men jag hade lett honom till och från hagen ett par gånger, inget mer. Han är en riktig nallebjörn, jättemysig och så stor personlighet. Till dressyren då, i början av passet gick det bra, i skritt och trav, men i galoppen gick det mindre bra. Han saktade av hela tiden och var allmänt seg. Hade jag spö gick det lite för snabbt. Just den lektionen skulle vi göra volter i galopp, men han var otroligt svår då. Han har alltid varit svår att hoppa på volter, och rida i volter i höger varv, har jag för mig.
 
Uteritterna gick för det mesta väldigt bra, men en gång, i januari/februari 2011 skulle vi rida till galoppbanan. När vi har ridit ett halvt varv och kommit till delen där det är mycket skog, ser vi ett par råddjur. Vi var fyra som red då, 3 av hästarna, (inklusive Caspar) sticker iväg i full galopp hemåt, medans den fjärde hästen stannar kvar. Det var då som jag började känna mig osäker på honom. Var han verkligen rätt häst? Passade hans personlighet kanske inte mig?
Istället för att ge upp fortsatte jag idag, och det är jag så, så, såå glad att jag gjorde.
 
Det började vända, och det gick framåt mest hela tiden. I hoppningen började jag känna mig mer och mer säker, och vi utvecklades. Det enda som jag inte gillade med hoppningen var när vi skulle hoppa på volt. Han stack alltid iväg från volten när han fick chansen, eftersom hans favoritvarv var vänster. Men med mycket jobb, blev det även bättre.
Men han var väldigt stel i just höger varv. Det kändes som om han skulle gå omkull hela tiden när vi galopperade. Det gjorde vi också en gång, men som tur var gick det bra för både mig och honom. Eller föressten, nej två gånger. En gång skulle vi rida ut i skogen, och han blev rädd för något och gick ut på vägen, det var rätt halt på asfalten då så han snubblade, (så man kanske inte kan säga att han gick omkull), då ramlade jag av på asfalt, och det var inte kul alls.
 
Efter sommarlovet 2011 så skulle vi starta våran första US-tävling. Han var väldigt nervös, men han hade ju aldrig varit på en tävlingsplats förut, aldrig tävlat. Egentligen var det tänkt att någon annan, mer erfaren ryttare skulle hoppa honom i en klass före mig, men det blev aldrig av. Så jag var och är den första som har tävlat honom. Det gick halvbra på den tävlingen. Videon har jag redan visat er en gång, den finns att se på min hyrarhistoria.
Fyra fel i varje klass tror jag, men ändå grymt bra.
 
 
 
Vi tävlade mer och mer och det gick bara bättre och bättre.
 
När jag hade varit på stockholm horse show, så träffade jag min förra ridlärare i ridhuset, och hon berättade en sak, att det var en av hennes ridelever som hade ridit Caspar 2010, och inte tyckt om honom alls, men att förra veckan hade hon ridit honom igen, och tyckt att han var en så bra häst, mycket roligare att rida.
Jag svarade att jag också tyckte att han hade förändrats som häst, och då fick jag svaret, ''hästar förändras inte av sig själv''. Jag har varit en person  som har fått honom att utvecklas mer som ponny. Inte ensam, utan med massor av hjälp från andra!
 
Nu har jag egentligen skrivit alldeles för långt, men tänkte avrunda med våren -12. Jag fortsatte ju att rida honom tills maj 2012. Det var då vi startade vår sista tävling tillsammans. Men hade hade ont i ryggen, och jag red då bara Sigge, som jag hoppas att ni vet vem det är. Det var då jag fastnade för honom. Men det kändes som jag gjorde rätt när jag bytte.
 
 
 
Men jag saknar såklart Caspar supermycket :)
 
 
 

@ michelles place

Är just nu hemma hos Michelle och vi chillar bara, de e så grymt varmt ute så vi slappar inne istället ;)

Ikväll blir de ridning i ridhuset och Michelle följer med och filmar o tar kort. Jag tror att jag ska hoppa men de får jag se senare :)
Mobilbloggar så jag kan inte lägga in bilder.

Min förebild

Jag är kanske inte riktigt som alla andra.. Många har Rolf-Göran B  och Malin Baryard och dom dära som förebilder, utan att dom knappt tänker VARFÖR dom är förebilder. Visst, jag tycker dom är grymma i sin sport, LÄTT att jag tycker. Men.. räcker det?
 
En förebild för mig är den som gör det jag drömmer om, och verkligen har kämparglöd. Och för mig, är det Maja Sagur. Kanske är det inte jätte många som vet vem hon är, men det är ett namn ni bör lägga på minnet!
 
Denna tjej har eget företag, egen häst OCH sköter sig bra i skolan. ALLT på samma gång, och hon är bara 17 år!! Dessutom sköter hon sin stoora hästblogg tillsammans med Malin, + säljer designer. Hon är riktigt hardworking och precis som jag vill bli. Dessutom peppar hon MIG och påminner hela tiden om att jag kan göra precis allt jag bara verkligen vill. Hon är så grymt shysst, och så fort jag snackat med henne känner jag mig peppad, som att jag kan göra PRECIS vad JAG vill. Det är det som är en förebild för mig!
 
 
GLÖM NU FÖR GUDS SKULL INTE ATT KOLLA IN HENNES GRYMMA BLOGG!! 
http://teamjumpers.se
 

Tillbaka

Nu har jag äntligen kommit hem igen! Igår bestämde vi att vi skulle åka till min morfar för att min kusin skulle komma ner själv till gotland. När vi var där bestämde vi att jag och skulle sova där en natt. Men jag hade ju ingen möjlighet till dator alls, så Fanny uppdaterade lite från mig under tiden!
Nu tänker jag ta och fixa lite lunch, och skriva ''Caspar history'' innan jag åker iväg och rider.
 
 

Jobba

Försov mig en timme imorse så jag får skynda mig!
 
Ska snart dra mig till stallet för en jobbardag. En vägg i stallet ska putsas, boxarna ska målas (och tömmas), blivande sadelkammaren ska städas ur och hängas upp i. Sen ska vi nog göra något med hästarna också, typ köra Zelda eller om Matilda ska rida går jag väl med. Vi får se helt enkelt!
 
Jag har ett inlägg schemalagt som ni inte får missa! Så klicka er in några gånger regelbundet så kommer det nog upp ;)
 
Annars då? Frejas sista dag i Halla.. För den här gången ;) Vi får väl se om hon vill gå på transporten imorgon, men det får vi hoppas för pappa kan ju inte lasta häst så jag får göra det själv, men det ska nog gå bra (med mutor) ! 
 
En fråga förresten, när ni kör med bara en häst i transporten, står den på höger eller vänster sida?
 
image

Godmorgon

Jag kommer hem lite senare i eftermiddag tror jag, ska rida Sigge och även saknade Caspar igen, längtar! Min buss går hem klockan 12 så Fanny skriver det här år mig. Skriver mer när jag kommer hem!
 

Freja

Jätte dåligt samvete över att jag inte skrivit ett enda klokt inlägg idag.. :/
 
Men nu tänkte jag i alla fall förklara lite om Freja, som Felicia skrev så kommer jag att flytta hem henne igen på lördag.. Lite blandade känslor, men det är så här. Jag äger inte Freja, jag "hyr" henne eller har henne på foder eller något, alltså hon är min egen vilket är en deal med ägarna. Vi flyttade henne till Halla för att hon skulle få komma ifrån sin mamma och sin andra kompis, alltså Penny och Zelda. Hon var som ni redan vet nästan okontrollerarbar och hade 0 reskept för människor. Bets, trampades, sparkades osv.. När hon kom till Halla började hon räkna mig mer som flock och jag känner att hon börjat lita på mig. Det är jätte roligt att ha häst i samma stall som en av sina bästa kompisar, att rida tillsammans och sådär.
 
Men, det finns nackdelar. Halla ligger långt från både mamma och pappa och det är jätte svårt att ta sig dit varje dag. Och Freja behöver röra på sig nästan varje dag när hon är så ung. 
 
Samtidigt är det en risk att ta, hon kan ju bli precis samma som hon var innan när hon kommer hem igen. Då är det bara träning träning och det blir svårt att träna henne varje dag om hon står så långt borta.. Och jag vill ju alltid vara nära min häst, så känner väl många av er också?
 
Så på lördag åker jag och pappa och hämtar henne.. Tråkigt för henne att åka från sina nya kompisar och stora hagen. Men men, så är det! Jag och Freja kommer åka tillbaka några veckor i vinter, och en månad nästa sommar såklart!
 
 
 

Blogga igen

Hej lovers! nu kan jag äntligen blogga igen, asså man saknar att inte blogga när man inte kan de ;).
 
Nu har jag och becca precis varit på affären och handlat lite, träffade min lärare där också och då börjar man ju verkligen inte tänka på att man faktiskt börjar om 5 dagar :(. 
 
De blev ingen ridningn i ridhuset idag men vi kommer ta de imorgon istället, jag ska fokusera mycket på hur jag sitter på henne och håller händerna. Men jag lovar att ni får film när jag rider imorgon.
 
Idag så va jag ju på ridlektion och vi red upp på silikaten och red där, jag red Rinja och de gick as bra. Har nästan aldrig fått så mycket beröm som jag fick idag :). Moa var däremot inte på ridningen idag pga att hennes morfar gick bort idag :'( Vilket va jätte synd nu på första ridningen.
 
Ja men jag vet inte mer vad jag ska berätta, kvällen igår va bara chill vi skypade med några kompisar och hade jätte kul. 
 
En sak som är lite mindre kul är att fanny ska ju flytta freja på lördag till stenkumla igen så vi kan inte rida mer tillsammans, men fanny ville inte ha henne där längre, och hennes ägare saknar nog henne lite så dår får hon ju flytta hem henne. Men hon kommer nog komma ut och stå där några gånger till.
 

Dahrve

Idag var jag på Dahrve men hittade inget speciellt. Och så var vi på stan också och då köpte jag hörlurar och örhängen. Nu är jag inte hemma så kan inte skriva ett klokt inlägg.. Men jag gör det snart! :)

Vår historia

Imorgon kommer det att komma upp ett inlägg om min och Caspars historia här på bloggen, missa inte det! :)
 
Åkte till min morfar idag, det är därför det är lite dålig uppdatering från mig!
 

Vinnare i minitävlingen!

Vinnaren i minitävlingen blev denna tjej! Mejla din gästbloggning till [email protected] så publicerar vi den :)
 

Schabraket

image
image
Det är alltså av märket Jacson och jag tycker faktiskt det va skit snyggt! Asså mönstret och så, ett plus att det är mjukt och tjock där vid manken så att Freja inte får skav :)
 
 

Bilderna

 
 

Godmorgon

Vaknade för en timme sedan ungefär, kändes bra att gå upp tidigt. 
Planerna idag blir att åka ut till min morfar någon gång efter lunch. Hinner därför alltså inte till stallet idag. 
En bra sak är att jag har fått bilderna som vi tog när vi badade med hästarna, så dem ska jag ladda upp i ett enskilt inlägg. Annars får jag se vad dagen bjuder på :) 
 
 
En bild kan jag ju i alla fall bjuda på ;) 
 

Godnatt!

Spelat sims ett tag men nu är jag jätte trött! Ni får bilder på schabraket imorn orkar inte lägga in de nu ;)
 

Uteritt med flygmyror

Jag kom precis hem från stallet, och äcklas av flygmyran som flög in i mitt öga. Det kom svärmar med såna när vi red, usch. Men när jag kom till stallet tog jag i alla fall lite kort på Sigge i hagen. Knäppte även lite bilder på de andra ponnysarna, men orkar inte lägga upp alla. Julia, www.juliastuxberg.blogg.se kom till stallet lite senare, som tur var stog hennes häst mycket närmare och går inte som en snigel när man leder honom så det gick relativt snabbt. I alla fall så red vi iväg, Sigge var framåt och glad. Ridturen såg ut som de flesta ridturer, vi skrittade, travade och galopperade. Gjorde även lite skänkelvikningar på en lång bred väg som vi kallar för järnvägen. Det gick bra, mycket bättre än när jag började rida honom. Känns verkligen som vi har utvecklats mycket i dressyren, även fast jag inte har ridit någon dressyrträning på honom på 3 år, och då var det på ridskola. Så jag hoppas det går framåt ännu mer, just nu siktar vi på LC i dressyr. Ett mål som kommer bli uppnått så småningom. Tillbaka till ridningen idag. Vi red inte superlänge, en timme ungefär. Något mer intressant hände inte i stallet idag. Här kommer bilderna som jag tog med min kamera, bilderna som Julia tog får hon ladda upp, då visar jag bilder från både idag och igår :) Ni får en bild på fina Caspar också :)

Sitter i bilen

Sitter i bilen nu påväg hem! Har vart och hämtat schabraket :) bilder på det kommer ikväll!

Chillar @ moas place

Hej hej! sitter ute i moas lägenhet med moa nu och vi chillar bara. Jag sitter vid datan och hon spelar på min mobil :): Idag har vi iaf varit i halla, jag red fabbi och freja ganska hårt. Fabbi va väldigt busig trotsig så hon bockade och stegrade lite men jag satt kvar ;) Sen mot slutet så gick de lite bättre iaf.
 
Freja va duktig men också väldigt trotsig och busig, hon bockade lite då och då. Men de gick ändå bra, galopperade faktiskt några gånger på henne också, hon har jätte skön galopp! Jag galopperade däremot inte så mycket för jag hade ridit ganska hårt innan.
 
Bara så ni vet så kan jag inte blogga så mycket nu när jag är hos moa men kanske nåt mobil inlägg, men fanny och alma håller nog bloggen på topp! ;)
 
Lite egopics..
 
 
 

På väg hem från halla

Haha Michelle knuffar moa ner i ett dike och ja.. Haha! :D


Hästbloggar!

Tycker ni alla kan gå med i min grupp på facebook som heter Hästbloggar ! Där kan ni länka era bloggar och hitta nya :) Så alla går med i gruppen nu!
 
HÄR ÄR LÄNKEN TILL GRUPPEEEN!!
 
Annars får ni gärna lägga till mig på facebook också :)
 

Svar på kommentar

Fick en fråga via en kommentar, som undrar om jag kommer börja tävla Sigge i år eller någon gång. 
 
Svar: Ja, som det ser ut nu kommer jag börja tävla honom i höst. Dock bara träningstävlingar eller klubbtävlingar. Jag har grönt kort, men ingen licens, utan den kommer jag lösa först i januari 2013 då det känns lite meningslöst att lösa licens när det är augusti. 
Tävlingarna här, börjar någon gång i september/oktober, så ännu har vi lång tid att lära känna varandra :) 
 
 
Men visst hoppas vi på lite fler? ;) 

För världen är du bara någon...

 
Men för någon är du hela världen 
 

Dagens första inlägg

Vaknade inte nu, utan för tre timmar sedan, men har ändå inte gjort någonting. Jag ska rida idag, hade egentligen tänkt att rida vid 10 eller 11, men eftersom jag vaknade halv elva, och inte hittade cykelnyckeln så skulle jag ändå inte hunnit. Men, det blir ridning idag i alla fall, även om det blir med någon av dem andra eller själv. 
 
Förlåt för att mina inlägg oftast ser likadana ut, och att de blir tråkiga inlägg ibland, men det får ni stå ut med :) 
 

Mjaha..

Felicia undra om jag ville med till Halla och Matilda ville till andra stallet. Freja måste ju gå i första hand så då tänkte jag åka till henne. Men precis då gick en buss och nu skulle nästa buss gå, och då skulle jag hinna vara där i en halv timme typ. Så Felicia rider Freja idag eller något, så hon i alla fall får motion.
 
Det blir inte andra stallet heller av personliga skäl, sånt jag inte kan berätta. Men men, imorgon ska jag rida Freja hur det än blir.
 
Ska hämta mitt nya schabrak idag också! Ett ljusblått, precis vad jag letat efter :D Bild kommer på det ikväll, och hur det ser ut på pållen imorn! Och så ska jag nog ta mig till Dahrve imorgon innan stallet, behöver nya ridbyxor och lite sånt. Hittar jag inget bra där så bestället jag från hööks på kvällen ;)
 
 
 

En rädd Freja

Denna bild togs vid när Freja fick syn på fåren och hjortarna. Ni ser ur tittig hon är va?

Minitävling!

Nu när den andra tävlingen är avslutad så måste vi ju ha en ny! Men den stora tävlingen är inte riktigt färdig planerad, så vi kör på en mini tävling idag bara för att ni slog besöksrekordet igår! :D
 
Den som först finner 5 fel i denna bilden, får gästblogga här! Då kan du alltså länka din blogg och få massor av nya läsare! Så kommentera i detta inlägg alla fel ni hittat, och för att inte alla andra ska se så godkännes INGA kommentarer förren tävlingen avslutas :) Här är bilden:
 
LYCKA TILL NU!!
 

Natti natti!

Just nu har vi haft 113 unika besökare och 350 sidvisningar! Ni är föör grymma!
Imorgon kommer det komma upp en minitävling här på bloggen BARA för att ni är bäst, så kika in här imorgon bitti!
 
Är så trött så jag höll på att skriva grimma istället för grymma, och häst istället för här hehe.. Så nu ska jag nanna kudden! Vi hörs imorgon med massor av super bra inlägg :)
 
Freja när hon såg hjortarna, heelt spänd!

Sov gott!

Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig, se lite film på datan också. 
Vet att bilderna aldrig kom upp idag, men de är tagna med min kompis mobil, så det är hon som måste lägga upp dem först. 
Tack alla som har besökt vår blogg idag, hittills har vi fått 88 unika. 
Men jag tänkte bara säga godnatt, så hörs vi imorgon :) 
 

Photoshoot

 
 
 
 
De va typ alla bilder, fina? :)
 
 
 

VINNARNA AV PANNBANDEN!

1A PRIS: 
Klicka här!
 
2A PRIS: 
Klicka här!
 
3E PRIS:
Klicka här!
 
VINNARNA MÅSTE MEJLA OSS SÅ FORT NI SER DETTA!! 

[email protected]
 
 
 
Grattis till vinnarna! Om du inte vann, snart kommer en ÄNNU grymmare tävling som du kan vara med i :)
 
 
 

Nya bilder!

Senare kommer de in lite mer fina bilder sen igår :) så håll koll på bloggen väll! 
 

Film?

vill ni ha film på när jag rider Fabiola på torsdag? kommentera isåfall :D
 

Not even 1000 words can explain how much you mean to me..

 
Du är den uderbaraste hästen i hela världen, du kanske inte e bäst på allt men du är den perfekta i mina ögon. Jag skulle aldrig blivit den jag är idag utan dig, du har påverkat mitt liv så himla mycket. Du gör mitt liv bättre o bättre varje dag, jag har blivit arg ledsen och irriterad när jag ridit dig men jag har även varit glad lycklig och gråtit av glädje för att jag har extakt den hästen jag har väntat på i hela mitt liv. Ingen annan än jag själv förstår hur mycket jag älskar dig, men jag vill att du ska veta att du betyder allt för mig.
 
 

Min dag

Tjahej! 
 
Jag vaknade vid 11 halv 12 nånting och gick upp o åt frukost sen kom michelle och vi gick ut med buster på en liten powerwalk. Efter de gick vi hem till henne o kollade på sex and the city 2 och bakade kladdkaka, så idag har vi bara slappat. 
 
Jag och becca har inte bestämt oss än om vi ska åka o rida idag, eller om vi gör de imorgon istället. Men de märker vi senare, på torsdag ska jag och becca till ridhus o rida våra pollar. Ska förmodligen hoppa då, men jag har inte bestämt mig än. Michelle följer nog med då och tar lite bilder också, senare på kvällen så ska jag faktiskt o rida igen fast på ridskolan, för de börjar på torsdag :) så de blir kul med ridning hela dagen! 
 
Annars har jag inga planer inför veckan, så de e ju bara att vänta o se vad som händer..
 
Fin ;)
 

Dagens ridpass

Nu har jag kommit hem från stallet, blev jättestressad när jag skulle åka till stallet, så kameran glömde jag hemma. Men Julia hade med sig sin mobil, så hon tog en del kort som kommer upp senare ikväll. 
 
Vi red ju och badade med hästarna, så jag gjorde inget speciellt jobb med honom idag, vi klättrade lite på vägen hem och det tyckte han nog var roligt, för han spetsade öronen och gick på framåt. 
Han hade ingen större lust att bada idag, men det var inte jättevarmt i vattnet. Men han plaskade jättemycket, trodde verkligen att han skulle lägga sig ner, men det gjorde han inte. 
 
Glöm inte att kolla bloggen senare, vem som vinner pannbanden, och inte mina bilder som kommer upp senare heller :) 
 
 

Tävling

Ställer en liten fråga till er läsare, vilken nivå tävlar ni? Pay and jump, träningstävling, LC, MSV osv. Det skulle vara roligt att veta mer om er nu när ni besöker vår blogg så himla bra :)
 
Jag tävlade i alla fall förenklad LD, alltså 70 cm med honom. Men det var inte lätt att komma dit, ett och ett halvt år tog det, men det var absolut värt tiden ♥
 

Bad med ponnysarna

Idag ska vi rida till en sjö som ligger supernära stallet. Sigge gillar att bada, så det blir nog någon simtur med honom också. Kameran följer med, så det blir i alla fall någon bild som jag kan bjuda på ikväll :)
 
Outfiten för idag blir denna:
 
 
Vi hörs senare ikväll :)
 

Långt inlägg- Mina upplevelser med fjording

Igår skrev jag ett inlägg om att jag skulle skriva ett långt inlägg, och det har jag försökt att göra. Temat kommer vara ''Vad är felet med fjordingar''. Känner verkligen för att skriva om det då fjordingar är en av mina favoritraser, och jag fastnar ofta för kallbloden, både i deras personlighet och utseénde.  Jag tänkte inte skriva något åsiktsinlägg, utan bara om mina upplevelser med fjordingar, 
 

För ett par år sedan började min mamma rida på en fjordingridskola. De hade inte så många grupper för ungdomar eller då, barn. Så jag fortsatte där jag red på ridskola. Men jag fick ändå följa med på uteritter någon gång ibland. Första gången jag skulle få rida där, det var allra första gången jag red fjording. Jag tänkte väl som alla andra då, att  en fjording kommer vara helt annorlunda än en vanlig ponny, att den är klumpig och att det skulle kännas annorlunda att rida den. 
När jag satt mig på fjordingen kändes det precis som en vanlig häst. När vi började rida kändes det som en helt vanlig häst och det gjorde det hela turen. Det var efter den gången som jag fastnade så mycket för just den rasen. Men ändå massor som jag pratade med sa bara dåliga saker som att de inte kan hoppa, fjordingar är så klumpiga och de duger inte till någonting annat än att lunka omkring i skogen. 
 
2010, för två år sedan åkte jag på fjordingridläger på Sindarve, som var det absolut bästa ridlägret. Det var precis som att hoppa vilken häst som helst, de var sjukt duktiga. 
Varje dag på ridlägret var jätterolig. Jag ville såklart tillbaka dit efter det lägret, men det blev bara aldrig så. 
Hästen jag fick rida var en d-ponny som var ungefär 145 cm hög. Första ridpasset gick sjukt dåligt. Han hette Turbo, och var så stark så att jag knappt orkade hålla honom. I galoppen drog han ner huvudet och sprang utan att bry sig om vad jag ville, så det gick absolut inte bra. 
Jag ville byta ponny, men jag gav honom en dag till och jag blev helt fäst vid honom. Vi red i skogen, och jag kommer ihåg att jag var riktigt nervös inför det ridpasset, ''tänk om det blir som igår...'' men det gick super. Efter åtta dagar åkte jag därifrån, och det var ju tråkigt att lämna stället osv, men jag hade fått rida en annan typ av häst än vad jag var van vid, så jag lärde mig mycket mer efter den veckan. 
 
Det var mina upplevelser med fjordingar, och nästa sommar kommer jag åka på ridläger där. Efter tre år, som är alldeles för lång tid, åker jag tillbaka :) 
 
 
 
 

Ååh!!

Amanda
"Hej Alma, Felicia & Fanny! Jag heter Amanda och jag har läst er blogg sen jag hittade den och då hade ni skrivit typ 5 inläg. fastnade direkt och nu är jag inne typ 10 gonger om dagen på er blogg!! Jag tycker nni är bra förebilder för ni skriver bra och kämpar med era hästar. Alma du och sigge är jätte fina och ni har utvecklas på kort tid (läst din blogg förut ochså) Felicia fabiola har bara ett öga men ni hoppar typ 1 meter och kommer va i sm snart!! fanny det är häftigt att du kunde få freja från respektlös till den hon är nu fast du inte kom med i pa4. Jag har gjort en bild till er så ni ska fatta hur mycket ni betyder för mig hoppas ni gillar den ÄLSKAR ER MINA FÖREBILDER!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥"
 
Fina Amanda, har du en blogg? Kommentera så länkar vi den!
Om någon annan vill skicka in någon bild så kan ni göra det till [email protected] Alla som har blogg får en länk såklart!
 

Ingen bra rubrik

Nu har jag kommit hem från min kompis. Vi gjorde inte så jättemycket igår, utan när jag kom dit vid halv åtta ungefär så cyklade vi till hemmakväll och köpte godis och dricka, vi köpte en film för 10 kr också, men vi såg den aldrig. Vid halv tio ungefär cyklade jag hem till mig och hämtade jag datan så att vi kunde se film på den, fast jag var så sjukt trött så jag orkade knappt se någonting. Men jag blev piggare sen, och då såg jag tills klockan var 3. 
 
Vaknade vid nio idag, för en kompis ringde och frågade om jag inte kunde komma till stan och hålla henne sällskap, men jag kommer knappt ihåg vad jag sa i telefonen eftersom jag var så sjukt trött. Men de va ingen idé att   åka till stan. 
Men nu är jag i alla fall hemma, har gett kaninen mat och ätit lunch själv. Ikväll, runt fem åker jag till stallet och rider ut. Tror inte dom andra vill rida så sent, så det kan bli att jag får rida själv igen. 
 
 

HISS!

Idag vill jag hissa något så enkelt som ryktsten! 
 
Den är grym på att få bort lera och avfällt hår. Flugäggen är den anpassad för att få bort och det funkar grymt! 
Det räcker med att borsta lite och stryka med ryktstenen över hästen så blir hästen jätte fin! Dessutom är den jätte billig och räcker länge. Den tar även bort smutsfläckar som brukar sitta mellan bakbena. 
 
Så om ni inte har någon ryktsten, beställ en HÄR ! Ni kommer inte ångra er.
 
 

Macka


Heej hopp!

Godmorgon alla fina! Ligger ännu i sängen så jag slänger in ett mobilinlägg :) Planer idag? Lägga ut lite grejer jag ska sälja och kanske beställa från Hööks ikväll. Annars har jag nog inga planer idag. Somnarlovet är ju slut om en vecka idag vilket är lite trist eftersom det redan är höst.. Har varit på stranden 2 gånger och det har varit typ 5 dagar det gått att sola på och nu tar typ inte solen längre.. Aja, får väl vara en blekfis!
Funkar inte med bilder :/ //Fanny

Inte bloggat.

Hej hej hej hej hej hej.. Märkte att jag inte har bloggat på hela dagen, vilket beror på att jag har varit i stallet precis hela dagen. Jag fanny och julija va i halla idag, de var jätte kul! asså verkligen.. Julija tog hur underbart fina bilder som helst, så i halla har vi varit typ hela dagen. Sen kom jag hem och då var jag hemma en liten stund sen gick jag hem till michelle och åt där sen drog vi till stallet, där michelle va på ridlektion. Och jag satt där o frös som f*n, är de verkligen sommar eller??? skulle inte tro de va?!
 
Jag måste bara berätta en jätte äcklig och läskig sak och de var att när becca skulle gå ut så ropa hon på min pappa och fråga ba: e den död? och då hör ju jag såklart de så jag går till becca och pappa och frågar vad som är dött och då hänger de en as stor spindel i dörren och jag ba går rakt ut genom dörren och får såklart spindeln i håret eller vart f*n den kom, och jag skrek som f*n! Fatta ni nått? nej tänkte väl de ;).
 
haha va ful på mig, men aja :)
hörs tomorrow!
 
 

Felicia & Fabiola


Motion!

Varit ute och gått 4 kilometer! Duktigt duktigt ;) Är dö trött nu så ska väl sova eller kolla film eller någe. Imorgon får jag väl lova grymmers uppdatering eller nåt bara för det inte var så mycket idag. Vi höres och synes :)
 

Bildbomb

 
Fler kommer!
 

Borta ikväll

Ikväll åker jag till en kompis och sover där, så kommer inte kunna uppdatera förrän jag kommer hem imorgon. Idag tog jag det lungt hemma, red inte eftersom jag var yr hela dagen typ, det kan ha berott på tiden jag gick upp.
Imorgon blir det i alla fall ridning, framåt eftermiddagen skulle jag tro, eftersom jag måste åka med mamma hem. 
 
Imorgon lovar jag er ett låångt inlägg, ni får inte veta innehållet nu, då blir det inte spännande alls :) 
 
Alma

Ett smakprov av 137 bilder


Tävling

 http://teamjumpers.se/2012/august/rott-schabrak.html

Dagens ridpass!

Idag så tänkte ju vi rida ut, men när vi kommit en bit på vägen så är det massor av hjortar och får, asså det är typ flera 100 hjortar! I alla fall så blev Freja jätte jätte tittig och spänd, så jag hoppade av.. Hon blev skiträdd när fåren.. bäade? Säger man så? haha ;) 
 
Vi gick tillbaka då och red på banan i stället och där gick det mycket bättre. Jag skrittade mest men lite trav också. Skrittade över bomar och gjorde skänkelvikning. Asså hon är fett duktig på det även fast jag inte ens tränat in det, hon gör det när hon svänger! Så tog vi av sadlarna och Julia tog lite kort. Haha btw så måste jag skryta lite om att jag faktiskt kom upp barbacka på henne själv :) Julia tog jätte mycket bilder både när vi hade ridkläder och klänningar. Ni får se massa bilder ikväll eller imorn.
 

Snabbt inlägg

Hej alla! Detta får bli ett snabbt inlägg eftersom jag inte har så mycket tid. Ska snart dra mig till bussen och åka till stallet med Julia och Felicia. Tror vi ska rida ut idag! Vädret ser ju lite sådärigt ut, men det är alltid fint i Halla. Det enda är väl om det börjar regna när jag cyklar till bussen.. Äsch, får klä på mig ordentligt ;)
 
Skit dålig bild men hade ingen annan.. Ikväll får ni bildbomb kan jag LOVA!
 

Globen horse show 2012

Åker ni på någon av de stora hästshowerna i Sverige? Globen horseshow, göteborg horseshow eller falsterbo?
Jag har varit på globen 3 gånger förut, så dethär blir den fjärde när jag åker dit iår igen. 
Jag kommer åka dit, och vara där fre, lör och sön. Bokning sker någon gång under augusti, vet att jag inte kommer få de bästa platserna då jag bokar så sent, men vill absolut inte sitta på läktare B, som är sämst.
Men dehär showerna vill jag helst gå på :)
 
 
Tror dock inte att jag kommer ha råd att gå på alla showerna, förra året gick jag på galan och hoppningen, iår vill jag i alla fall gå på minst en till :) 
 
Alma
 
 
 
 
 

Godmorgon

Jag vaknade riktigt tidigt idag tyvärr, halv sju ringde mammas alarm och då kunde jag såklart inte somna om, så jag gick upp direkt och åt frukost. Idag ska jag till stallet och rida, vet inte riktigt när för mina ridkompisar har inte svarat ännu. Idag ska jag även försöka hålla uppdateringen på topp, så att ni får riktigt mycket att läsa. 
Har inget mer intressant att skriva i detta inlägg, så ni får vänta till nästa :) 
 
Alma 

Rider Missouri

Fanny rider världens finaste D-ponny Missouri


Fanny rider Freja

Älskar dig min fina ponny!


Bromsar (läs!)

Forskare från Lunds Universitet har tagit fram förklaringen varför bromsar drar sig till mörka hästar oftare än till vita. Bromsarna kan nämligen se det polariserade ljus som mörka hästar reflekterar, och därför har de lättare att hitta en mörk häst än en ljus.

Bromsar kan ställa till stora problem för hästar och andra betande djur. Inte nog med att de suger blod, de kan också sprida sjukdomar och parasiter, och om de är väldigt ettriga kan de till och med störa djuret när det betar med viktminskning som följd.

Forskarvärlden har nyligen upptäckt att bromsar kan se polariserat ljus, så kallat planpolariserat ljus. Mörka hästar reflekterar polariserat ljus, och det gör även vattenytor. Förklaringen till förmågan är att bromsar är beroende av vatten i flera olika sammanhang, bland annat för att lägga ägg. Men polariserat ljus är alltså inte bara bra för att hitta till vatten, det hjälper också bromsen att hitta djur som den kan suga blod från.

Lundaforskarna, under ledning av zooekologen Susanne Åkesson, har studerat hur bromsar beter sig när de flyger runt i hästhagen. Det man kommit fram till är mörk päls reflekterar mer polariserat ljus än en vit eller mycket ljus päls. Och bromsarna följer det polariserade ljuset.

För att undvika bromsbetten måste djuren antingen flytta sig till skuggan där de inte reflekterar lika mycket ljus, eller så kan man förse dem med hästtäcken som inte reflekterar polariserat ljus. Och om du själv vill slippa bromsbett gäller det att klä sig i ljusa kläder.

(Källa: http://stockholmsjenna.se)

 

 


Mat-koma

Åh herre...
 

Var inne i Visby och åt. Pizza och glass efter det, mumma!! Men shiit vad mätt jag blev, asså skojar inte. Nu tänkte jag lägga mig i matkoma ett tag, typ en månad eller nåt. Fast det sprack eftersom jag ska till stallet imorn. Nä, vila kan man göra i graven! 
 
Förresten, grymma ämnet jag skulle skriva om.. Vad var det nu igen? Kommer verkligen inte ihåg va det va, men så fort jag kommer på det så skriver jag. Haha..

Galopperar på ferry

 
Så fin polle! <3

The Days

Hej allihopa! Tänkte skriva om vad jag har gjort igår och idag.
 
Igår så var jag i stallet med moa och red ferry och fabbi, de här gjorde jag med ferry: Skritt trav galopp skänkelvikningar och nånting annat som jag inte kan namnet på just nu, allt gick bra förutom att han var lite halt på vänstra frambenet, fast de gick över sen. Vilket va bra. Fabbis pass gick sådär, hon ville inte galoppera så fort jag skänklade på henne så bockade hon, men jag tror att de var för att hon va lie trött eftersom att hon inte är van att ridas varje dag så hårt som jag har ridit henne :). Men hon var ändå duktig, Jag tog bara några språng galopp med henne men sen bockade hon igen och de va faktiskt synd för vi hade en jätte fin galopp.
 
Lite senare på kvällen så kom michelle och moa hem till mig och sov över, vi skypade ända  till 3 på natten ungefär med en jätte skön kille, inte för att vi hade så mycket att prata om men de va kul iaf. Vi skypade med han i kanske 3 timmar, han är så snäll och vågar verkligen va sig själv och han är faktiskt en boy belieber, vilket är ur gulligt tycker jag ;) Jag menar vem tycker inte om när killar gillar Justin Bieber. Så somnade vi kanske vid halv 4 och sen vaknade vi 12.
 
Idag så har jag varit med moa men michelle kunde inte vara med för hon var tvungen att gå hem, så jag och moa har varit idag. Så idag har vi badat o badat, först badade vi i en pool som var 15* kall/varm och sen så badade vi i deras badtunna som var 40* varm! så de var ju såklart skönast i badtunnan :) Ja annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kommer mer update snart..
 
 
Tyvärr har jag inga bilder sen jag och fabbi red.
 
Felicia
 

Uteritt

Förlåt för att jag har uppdaterat så otroligt dåligt idag, men ni besöker oss i alla fall!
 
En sak jag har gjort idag är att rida. Jag åkte ut till stallet så att jag var där vid två ungefär, då tog jag in Sigge och gjorde iordning honom. Det gick snabbt, för han var inte smutsig alls. Jag red själv idag, eftersom ingen annan kunde. Jag bestämde mig för att rida till ett ställe som vi kallar galoppbanan, såklart stog det tre islandshästar i en hage bredvid galoppbanan, så det gick nästan inte att komma förbi. Det var en till som red där, så jag var bara där i en halvtimme, och så red jag lite på travbanan, eftersom Sigge blev så nervös för den andra hästen och islandshästarna. Men det gick bra i alla fall, första gången jag rider ut själv i det stallet. En sak jag märkte är att det går så sjukt mycket snabbare att göra iordning hästen innan och efter när man är själv. Då pratar man ju typ ingenting, och har bara sig att tänka på.
Men det är självklart roligare att rida med andra.
En annan sak som inte är superrolig är att min mobil gick sönder halvt idag, den har liksom delat upp sig i ett par delar. Borde kanske lägga pengarna på en ny telefon istället?
 
Nu har jag skrivit mycket, kommer lite mer senare ikväll :)
 
Gosig kissemisse :)
 
Alma

Tjenixen!

Nu har jag klippt gräset i ca 4-5 timmar.. Klippte vår trädgård och grannens men nu är jag äntligen klar! Nu vet ni ju i alla fall varför jag inte bloggat idag. Dom andra vet jag verkligen inte varför dom inte har bloggat, men hoppas det kommer!
 
Ska in till Visby nu och äta mat, Trevligt trevligt. Ikväll har jag ett grymt ämne att skriva om men ni får helt enkelt hålla ut tills ikväll ;)
 
Förresten så vart jag förvånad över att statistiken var så bra! Inget inlägg förrens nu och statistiken är SJUK! Älskar er!

skriver imorgon

Skriver om allt imorgon istället har inte lust nu när jag har kompisar hemma hos mig :) pusss hörs imorgon.
 
Felicia

Gissa hästen

Den som först gissade rätt var Mathilda som bloggar på www.mathildaasliv.blogg.se. Rätt svar var Sigge, alltså min hyrhäst som ni läser ganska mycket om på bloggen :) 
 
Alma

HAHA


Nurå?

Vart inne i stan och gått lite på medeltidsmarknaden. Hittade en sjuukt fin ring för 100kr. Precis ätit mat och nu ska jag sitta här, inne på bloggen hela kvällen. Fixa massor och har en design beställning jag ska göra klar också.
 
Men annars då, vad vill ni läsa om? Nu har jag faktiskt tid att skriva ett grymt inlägg, så ni får bestämma så väljer jag!
 

Jobbardag i stallet

Jag åkte ut till stallet vid tio, och då började vi jobba direkt. Vi skopade ihop allt spån så att det låg på en hög i mitten av varje box. Sedan spolades väggarna med högtryckstvätt. 
Andra saker vi gjorde var att gå igenom hästarnas ryktpåsar, skopa bajs efter igelkotten (det äckligaste jag har gjort på länge), skura golvet och hyllor. 
Det var allt vi hann med innan fika. 
Efter hann jag inte göra så överdrivet mycket, skyffla upp spån, och så tog vi en promenad upp till fölen. De har blivit så stora, och riktigt fina. Jag hann inte rida, eftersom jag var tvungen att åka med mamma hem vid halv fyra. Men imorgon SKA jag rida, vet inte tid, bara att jag ska. Sen ska jag nog kolla på Freja, ni vet Fannys häst. 
Måste äta, efter det uppdaterar jag mer :) 
 
 
Den som först skriver namnet på hästen i en kommentar, får länk i eget inlägg! 
 
Alma

Chill

Stallfri dag mot min egen vilja. Men så är det när bussarna inte går. Freja får alltså vila idag så kör vi hårt imorgon istället. Det enda jag har gjort idag är att duscha och.. ne det var det enda ;)
 
Såhär ser schemat ut för dom närmsta dagarna:
Söndag - Hoppning. Eller det blir typ en bana med bomar på marken och några upphöjda, en övning för att få in svängarna liksom, det är ju inte höjden som räknas i första hand. Jag menar, det är bättre att kunna styra sin häst än att kunna hoppa 2 meter.
Måndag - Uteritt är planerna och Julia assisterar fotograf! Ni kan vänta er massa fina fräscha bilder från denna dag!
Tisdag - Tänkte konditionsträna lite tror jag.
Onsdag - Longering
Torsdag - Inga planer än!
Fredag - Vilar antagligen eftersom vi ska till sommarhuset, men stallet är ju på vägen så kan kanske ta det påväg ut!
Lördag - Ska försöka komma ut men inte säkert, så planerar inte så långt men kanske uteritt eller någe.
 
Ska försöka ta mig ut och rida Zelda nån dag också, åh herre ge mig mera tid! ;)
 
Fin bild på Zelda

Tävlingsoutfit

Kavaj 599:-
 
Bara älskar den!
Topp 199:-
 
 blå eller vit  
Eller så vill jag bara ha en skjortbröst de spelar faktiskt ingen roll.
 
Skjortbröst 129 :-
Ridbyxa 649 :-
Benskydd 299 :-
Till fabbi.
Jag hittade inga rosa benskydd så de fick bli vita.
Schabrak 269 :-
 
Annars har jag allting som jag vill ha och behöver :)
Allting är från HÖÖKS! 
 
Felicia
 
 

Luggen

 
Före:
 
Efter:
 

Dagen tillbringas i stallet?

Dagen kommer förmodligen tillbringas i stallet, jag och fanny ska rida våra pollar och kanske bygga upp en bana och hoppa den så vi får hoppas att våra pollar är duktiga idag :).
Moa och Michelle förljer kanske med till halla och då blir de mycket kort och filmer, ska ringa till fanny nu och kolla hur vi skulle göra idag.
 
De kommer ett inlägg om hur jag vill att min tävlingsoutfit ska se ut :)
 

Nya schemat inför 8:an

Fan att man ska ha sovmorgon.. Man slutar ju fan på natten ;) Jaja men de är tur att vi inte har kemi på måndagar, vi skulle kunna haft sovmorgon på bara måndagar inte på onsdagar också..
 
Kommer mer uppdatering snart, god morgon förresten.

Får bli ett snabbt inlägg

Jag har vaktnat och ätit frukost, hunnit kolla några bloggar, men snart ska jag ut till stallet och hjälpa till med lite städning. Efter det ska jag rida. Jag uppdaterar bloggen som vanligt när jag kommer hem senare idag :)
 
Alma 

Skypar me fanny

Sitter i sängen och skypar me fanny, vi pratar faktiskt inte om nånting speciellt. Vi pratar lite om vad vi har för mål med våra pollar och allt vi kanske ska göra med dom imorgon.. hörs imorgon!
 
Felicia
 
 

Den perfekta hästen

Alla gillar ju olika sorters hästar, vissa gillar pigga, vissa gillar de som är lite lugnare. Några vill ha en hopponny medans andra nöjer sig med en skogsmulle. Men jag tänkte skriva hur min drömhäst skulle vara. 
 
Om jag hade fått välja precis vilken häst jag ville. Så vet jag på ett ungefär hur den skulle vara. Utseendet spelar inte så jättestor roll, det är personligheten som räknas. 
 
Min drömhäst ska inte vara en häst som går i 110 km/h hela tiden. Den får gärna vara lite lugnare. Jag tycker det är bättre när man får driva lite, än att hela tiden få bromsa. Det är otroligt jobbigt, för jag har även ridit sådana hästar.  Hästen får gärna vara en lite kraftigare modell, vet att jag sa att utseendet inte spelar någon större roll, men har alltid gillat de lite maffiga hästarna mest. Jag har två favoritraser som jag skulle kunna tänka mig. Antingen en fjordhäst eller en connemara. 
Storleken på hästen får vara allt från 149 cm till 155 cm, ungefär. Men hittar man en häst som skulle råka vara 160 cm, men man veerkligen passar ihop med den, så skulle inte det vara ett jättestort problem. 
En connemara kan ju vara övervuxen, vissa kan bli till 156 cm. 
 
Det behöver inte vara en jätteduktig hopponny heller, den ska gilla att hoppa, och inte vara så tittig. Varken i hoppning eller i skogen. Den ska vara utbildad i dressyr också, jag tycker det är väldigt viktigt att rida dressyr även som hoppryttare, man behöver ju faktiskt inte tävla. 
 
I hanteringen ska den vara lugn, och inte stressa upp sig överdrivet mycket. Den ska inte ha några större problem med att bli lastad, duschad eller skodd.
Det är ungefär så jag skulle beskriva min drömhäst :) 
 
 
Alma 

Dagens ridpass

Jag kom till stallet typ vid 2 och Felicia var redan där och hade ju redan ridit så jag fick rida själv idag. Som vanligt så var Freja smutsig som en gris och såg snarare ut som en fux än en isabellblack. Men ryktsten fixar ju allt! Tyckte också att hennes man vart lite lång/hög så klippte bort 1 cm typ, och så tog jag risken utan att ens tänka och klippte av luggen! Tror jag klippte av runt 5-6 cm rakt av, jag tänkte inte ens på hur det skulle se ut eller varför jag gjorde det, men ville väl se hur hon såg ut i det ;) Men det blev faktiskt sjukt bra! Nu ser man hennes busiga ögon och hon blev hur gölli som helst! :)
 
Sen började Felicia bli lite rastlös så då gick vi ut på gräsbanan och så hoppade jag upp. Skrittade när Felicia höll i och allt kändes bra! Gick över bomar och ställde mig också i lätt sits så hon fick känna lite tyngd i stigbyglarna. Hon är ju bara riden barbacka 4 ggr och aldrig med sadel, det ända är att jag satt upp med sadel inne i stallet en gång men bara för att se hur hon reagerade. Sen travade vi lite och över bomar och sånt. Något jag märkte idag är att hon är väldigt stark och hänger sig på tygeln om ni fattar vad jag menar. Vi galopperade inte idag och vet faktiskt inte varför, Jag trodde att Felicia inte ville springa med och Felicia trodde att jag inte ville galoppera ;) Men ska rida imorn eller på söndag och så på måndag då Julija är med och vi ska rida ut, så då kan jag ta en galopp imorn och så!
 
Det var ett riktigt lyckat ridpass för att vara det första passet med sadel ryttare :D

Tycker nästan att hon blivit lite grästjockis sen hon kom till Halla! Eller vad tycker ni? ;)
(BTW så behöver ni inte påpeka att hon inte går i någon alls form och om ni gör det kan ni läsa sista biten av inlägget igen)
 

Har inte lust

Har ingen lust att blogga nu men jag vill inte ha bloggpaus så de e väl bara att blogga!
 
Hej hej hej!
Red ut idag på fabbi med becca och ferry, de gick sådär. Jag provade att rida utan inspänningstyglarna idag, men jag tyckte inte att de gick så bra då faktiskt. Fabbi är ju väldigt snabb av sig och tycker allt är så jävla roligt, speciellt att galoppera!! så idag när vi red ut så galopperade vi på sandvägen i 180 och då bara måste hon TÄVLA! mot ferry så hon kör sitt snabbaste och så drar hon upp huvudet så högt de bara går och kutar, visst gillar jag när de går snabbt men inte så snabbt så man tappar kontroll över hästen. Men som tur är så är hon så snäll så hon stannar när man säger till :)
 
Ni som har egna hästar, hur är dom? bråkiga? snälla? svara gärna! :D
 

Rolig kväll

Egentligen kom jag hem för flera timmar sedan, men det känns som om jag håller på att bli sjuk. Fryser hela tiden och har en störande huvudvärk. Jag har sett film, men inte så mycket mer. Som ni kanske förstår har jag inte varit i stallet idag, Sigge gick en uteritt så han fick motion i alla fall. 
 
Vi hade roligt igår i alla fall. Mitt hår blev bra. Lite ojämt på vissa ställen, så det ser ut som de skiftar i grönt i några slingor, men jag ska lägga i en toning till. Vi hade ansiktsmasker också, målade naglarna osv. 
Saknar stallet och hästarna så mycket nu, vill bara åka dit, när jag slutar frysa. 
 
Imorgon har jag bestämt att jag ska dit klockan 10, spelar ingen roll om jag ska rida själv eller med någon annan, jag ska dit då :) 
 
Alma- gick inte att lägga in bilder, så ni får nöja er med en ointressant text ;)
 
 

Lillan resa

Eftersom det är 300 dagar sen jag träffade Lillan första gången idag så passar det rätt så bra att skriva om våran resa just idag.
 
Allting började en regnig söndag (väldigt dramatiskt) i början av oktober, då mamma var utomlands och jag var ensam hemma med min syrra. Jag hade då en medryttarhäst som hette Fiffi som var på cykelavstånd från mamma, men jätte långt från pappa. Jag satt inne och läste på Ponnyfjantarna och blev jätte inspirerad av Evelina och Milli. Så jag kollade på blocket och gotland.cc om det kanske fanns något shettis jag skulle kunna lära lite sånt på, och det fanns det! Jag kommer ihåg att annonsrubriken var "Medryttare Shettis" och varenda ord ur texten kommer jag ihåg. "Medryttare shettis sto 3 år. Pyssla/Rida/Köra. 1-3 ggr i veckan" Det stog också vart den fanns och det var i samma socken som jag bor i (skriver inte ut det)! Så jag ringde till pappa och han sa att jag fick ringa och fråga lite om henne, exakt VAR hon fanns och så.
 
Så jag ringde, och hon sa att det var på ett ställe som ligger 2km från mitt hus! Hon sa att jag fick komma och kolla, men att hon inte var hemma den veckan. Så nästa vecka åkte jag, pappa och syster dit och kollade på henne, som visade sig hette Lillan. Jag var helt fast, hon var urgullig! Vi beslutade att jag skulle prova ett tag och se om vi kom överrens. Första gångerna så tog jag typ bara in henne och borstade och gosade och sånt. Sen tog vi korta promenader, började köra, och jag red några gånger (inte ofta). Allt jag så himla bra! 
 
Jag kommer ihåg en särskild dag tror det var i april/maj, då Matilda var med i stallet. Vi trotsade regnet och hade hopplektion i paddocken. Hon är ju unghäst och kan inte så jätte mycket, men i löshoppning har hon hoppat 60cm! Vi hoppade 40cm räcke som max den dagen, och det var våran första hoppning!
 
Vi började träna lite natural horsemanship och det gick jätte bra, hon tyckte verkligen om det. Det tog 5 minuter för henne att börja följa mig utan att jag höll i henne. Jag satt på en stol och hon kom mot mig och stog framför mig utan grimma eller grimskaft, jag var superglad!
 
Allt flöt på jätte bra och jag planerade en uppvisning i slutet av sommaren, då hennes ägare en dag ringde mig. Hon sa att hon skulle lånas ut över sommaren, men inte säljas just nu. Då sprack det mesta för mig, jag grät typ hela helgen eftersom vi hade så starka band jag och Lillan. Det gjorde ont i mitt hjärta att veta att jag inte skulle få träffa henne på månader.
 
Sen dess har jag varit och hälsat på henne en gång där hon står nu, och den gången kände jag tårarna när jag såg henne. Hon kom mot mig och såg glad ut. Körde ut i skogen och när vi kom tillbaka hoppade jag upp med grimma på gårdsplanen och red runt där och hon har nog aldrig känts så bra.
 
Jag har aldrig träffat en häst liknande Lillan, med dom där pigga glada ögonen och hennes envisa men underbara personlighet. Och ja, jag gråter just nu av saknad 

I stallet nu

Hej! Jag och Becca är nu på väg till halla och vi ska rida ut, Fanny kommer ungefär vid 13 så de passar ju bra med tiden :) hörs sen.

300

♥ Idag är det exakt 300 dagar sedan vi träffades första gången, så himla glad att jag ringde på din annons, världens underbaraste shetlandsponny Lillan ♥
 

IMORGON

Imorgon blir de stallet hela dagen från kl 10 till ? med fanny så de är ju bara att hoppas på sol och värme!
Jag har tänkt mig att ridpasset ska gå till ungefär såhär:
Först skrittar sen trav och sen galopp, skänkelvikningar imorgon också och sen ska jag försöka att ställa henne så hon går med huvudet in mot mitten istället för att bara ha de rakt fram eller vad man ska säga ;) Och sen tänkte jag och fanny att vi kanske kunde rida upp en liten bit vid hjortarna och sen galoppera tillbaka, men fanny ville först prova galoppera i hagen eftersom att hon aldrig galopperat med nån på ryggen förut. Men hon verkar väldigt pigg och verkar älska att ridas så jag hoppas och tror faktiskt att fanny inte kommer ramla av från freja :).
 
Jag orkar inte ens förstå själv vad jag skrev där uppe, är så himla trött så godnatt på er alla underbara och ni andra ;)
 

Ridning

Nu måste jag verkligen ta tag i träningen med Freja. Ska försöka åka ut MINST varannan dag (då det är lite långt så  kan jag inte åka ut varje dag) innan jag flyttar hem henne igen. Jag tror verkligen att jag skulle kunna börja galoppera på henne nu, hon äälskar att bli riden och vill bli det varje dag. Hon är jätte pigg faktiskt. Har ju skrittat henne över bomar och sånt och hon lyfter jätte mycket på benen. I "löshoppning" har hon hoppat 50 cm och det var andra gången hon hoppade nånsin!
 
Men åter till ämnet. Nu ska jag börja rida så ofta som möjligt, trava och galoppera ska vara sånt jag ska kunna själv vid det här laget egentligen, utan longering eller något. Sen ska jag börja med hoppträning och då lägger jag upp det såhär:
 
Först så kommer jag att skritta en bana med bomar, sen ta den i trav och sen i galopp. När det sitter så ska jag nästa träning ta samma bana med upphöjda bomar och se om hon hoppar eller går över. Sen byta bana och göra likadant. För först och främst ska vi få in svängarna liksom. Höjden spelar ingen roll, bara allt känns rätt. Målet är att kunna hoppa en bana på 40-50cm detta året. Om vi kan ännu högre så ska jag starta en clearround typ i vår. Det är i alla fall målet för nästa år!
 

Red i ridhus

Hej nu kan jag äntligen blogga igen, men jag ser att alma och fanny har hållt bloggen på topp vilket är as bra!
 
Tänkte berätta om typ allt som har hänt idag och allt jag har gjort :).
 
Men jag sov ju hos kompis och vi somnade typ vid 4 och vaknade vid 10 eller nåt, jag kan inte fatta att man somnar sent och vaknar tidigt. Men de är ju bara att skylla på vädret att de ska hålla på att regna non stop!
 
Sen vid 15 så åkte jag och becca till stallet och moa hakade på där också, så vi hämtade hästarna i halla och latsade på dom i trailern och åkte vidare till Linas ridhus (beccas kompis) och red där, istället för att rida på banan ute i regnet.
 
Jag och fabiola körde lite dressyr och tränade lite på skänkelvikningar och galoppombyten o lite sånt, De gick faktiskt bra, eller de gick exelente! Hon var ju hur duktig som helst, verkligen världens bästa.
Hon älskar ju fart som jag kanske redan har berättat och då gillar hon ju att bara skena iväg istället för att ha en stillsam galopp, men vet ni vad?! Idag lyckades jag med att ha en stillsam galopp, även fast de inte var lika kul som att galoppera de snabbaste hon kan men men. Hon va as duktig iaf, så idag har vi gjort framsteg!.
 

Mat

Nu har jag ätit mat och sitter i soffan och äter godis eftersom vi har lite FF ikväll ;) Idag har det verkligen regnat heela dagen, tror inte ens det varit uppehåll i 5 minuter.. Har inte ens satt foten utanför dörren idag, knappt ens sovrumsdörren, hehe..
 
Imorgon ska jag dra mig ut till stallet även om jag måste GÅ i SPÖREGN. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, right? ;) Blir longering med sadel och sånt, och typ skritta lite osv.. Men skriver mer om det imorgon eller nåt. 
 
Och när man (inte) talar om trollen så börjar ju skolan snart, känns som att sommarlovet började för 2-3 veckor sen ju! Dessutom har det typ bara varit pissigt väder denna sommar, vilket är trist.. Hoppas det blir lite bättre väder nu dom sista dagarna, så man kan sola o bada med hästarna och sånt, för det ska vi göra en till gång innan sommaren är slut. Jag o Matilda gjorde ju det i fredags vilket blev väldigt lyckat, fast nästa gång ska vi ha bikini så kläderna slipper bli dyngsura, typ ;)
 

Åsna

Hihi söööt

Pannkakor

Nu har vi kommit till Julia och ska göra pannkakor. Efter det ska vi ta ansiktsmask och jag ska tona mitt hår lite mörkare. Lägger ut ett resultat efteråt. 
Ikväll ska vi se alla twilight filmerna också tror jag :) 
 
Imorgon har jag inte jättemycket planer, ska nog följa med Fanny och kolla på Freja också, men jag ska rida Sigge med. Men uppdaterar kanske ikväll, annars får ni ha en fortsatt bra dag, och sova gott ;)
 

WOW!

Nu är det över 50 personer med i vår tävling!! Detta gör verkligen att vi kommer att ha fler tävlingar, när det är såhär många med :D
 
När vi planerade tävlingen sa vi att vi måste försöka få ihop typ 20 styckna, och nu är det mer än dubbelt!
 
ÄR DU INTE MED? KLICKA PÅ LÄNKEN I MENYN OCH ANMÄL DIG REDAN IDAG!

Mobbad för ridskola

Kommer ni ihåg när jag skrev ett inlägg om ''ridskolor''? Då fick jag en kommentar, nämner inget namn eller så, för den personen kanske inte vill. 
 
Men hon skrev att hon blev mobbad i skolan, bara för att hon skulle börja rida på ridskola. 
Jag blev chockad. Det är helt sjukt att någon ska behöva bli mobbad bara för att hon/han vill börja på ridskola. Alla har inte råd med en egen häst, långt ifrån. Ridningen är en dyr sport, och det vet vi alla som håller på med ridningen. Att ha häst kostar flera tusentals kronor i månaden, tävling, träning, stallplats och hovslagare. Det kommer in fler saker så som utrustning och försäkring också. Men framförallt. Det kostar att köpa en häst också. 
 
Det är inget fel med att rida på ridskola, överhuvudtaget. Man ska inte behöva bli mobbad för det. Det är en jättebra möjlighet att rida på ridskola, man lär sig mycket, inte bara ridning utan man får mycket kunskaper runt omkring ridningen. På ridskolor får man varierad träning, uteritter och på vissa ridskolor får man till och med tävla. Ni som är taskiga mot någon som börjar rida på ridskola, när hon/han är lite äldre. Besök en ridskola, som jag har sagt förut. 
 
Så, jag blir faktiskt irriterad på de som är taskiga mot de som rider på ridskola, ridskoleryttarna är inte sämre än någon annan inom ridsporten. Så snälla, varför ens lägga energi på att bry er? 
 

Sims !

Nu ska jag äta mat och spela Sims 3! Vädret är ju fortfarande lika pissigt så då passar det bra med Sims ;) Efter det blir det massa bloggning!
 

Torsdagmorgon

Nu har jag äntligen loggat in på bloggen för att skriva lite. Vaknade egentligen halv nio men har småkollat på lite olika serier sedan dess, har verkligen fastnat för en. 
Det regnar, mina ridbyxor blir förstörda i regn (inte alla såklart, men det enda paret jag har här) tyget blir sådär noppigt och då kan det gå sönder, och det har jag faktiskt ingen lust med. Så Sigge vilar, men imorgon blir det hårdträning, spelar ingen roll vilket väder det är. 
 
Ska nog hitta på någonting med några kompisar ikväll, måste passa på att göra sommarsaker innan sommaren är slut nu, känns som den knappt har börjat. 
Nu ska jag duscha och fixa mig iordning lite. Såklart har jag inte glömt bloggen, så det kommer både live uppdatering och tidsinställda under dagen :) 
 
Finaste lilla Caspar efter en dressyrträning på ridbanan, vi hoppade inte ;) 
 

Morsning

Sitter i min säng och lyssnar på ösregnet. Väldigt mysigt med sånt här väder, fast lite varmare kunde det varit. 12 grader, regn och blåst är det just nu. Sen kommer man och tänka på Freja, som står ute utan täcke. Hon kan gå in, men där finns ju varken mat eller vatten.. Jaja, hon överlever.
 
Kollar runt lite på regntäcken och transporter. Ååh vad jag vill ha en! Men jag vill inte ha en gammal brun trä-transport heller, jag vill ju ha en ny! :)
 

Grymt!

Har haft en grymt härlig dag idag! Var inne i stan och åt god mat, gick på medeltidsmarknaden och lite sådant. Sen åkte vi hem och åt tårta. Åkte till mamma med moppen i 12 grader ute, jag kände inte mina ben efter det typ.. sviinkallt! 
 
Imorgon ska vi in till stan igen. Men det berättar jag väl om imorgon!
Nu ska jag i alla fall ta tag i bloggningen och skriva MINST 5 inlägg om dagen! Eftersom vi är 3 styckna borde ju uppdateringen ligga på 10-12 inlägg om dagen, men på senaste tiden har det varit lite mindre än så. Men nu du, här ska det skrivas!
 
Snart ska vi lotta ut vinnarna i tävlingen också, men först måste vi planera en ny så det kan komma in en ny tävling bara någon dag senare, för det gillar ni väl? :D
 

Bilder och förklaringar

Nu kommer det lite bilder, bilderna har någon slags betydelse, och förklaring kommer under. 
 
Denhär bilden togs precis efter första blåbärshoppningen med Caspar. Det var våran första rosett. Jag var superglad efter den rundan, 60 cm. Blev dock inte lika nöjd över 70 cm rundan, då jag ramlade av in på framhoppningen. 
 
Denhär bilden togs på mitt ridläger, Sindarve 2010. Dethär var sista dagen, och vi hade precis ridit kadrilj. Det är absolut det bästa ridlägret jag har varit på, dock har det inte blitt så att jag har åkt dit igen. Men nästa år kommer jag åka dit på hoppläger. 
 
Två bilder i alla fall, om ni tyckte det var roligt, får ni gärna önska en bild som jag skriver förklaring till :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiss och diss

Nu kommer mitt första hiss och diss inlägg på denhär bloggen. Denhär gången kommer det handla om utrustning. 
 
Dyon difference, stor hiss. Det är både bra för hästen och väldigt väldigt snyggt. 
 
Dessa ridbyxor från horsehead/hööks får dissen. 
 
 
 

Va borta ikväll

Hej Hej! Nu äntligen så ska jag få komma bort lite hemifrån och chilla med kompisar, så ikväll/inatt så ska jag sova över hos kompis med 2 andra kompisar så de blir lite girl time :) Har saknat de! men jag kommer tyvärr inte kunna blogga nånting om jag inte får låna data eller nåt, så jag hoppas att alma och fanny håller bloggen på topp :).
 
Ni vet iaf vad jag ska göra imorgon och de är ju stallet och hoppning med kompisar, så jag bloggar när jag kommer hem till mamma igen.
 
Nu ska jag duscha och fixa mig till ikväll, hejdå!
 

Min hyrarhistoria

Tänkte skriva ett långt inlägg om hela min tid som hyrare. Om alla hästar jag hyrt, om speciella händelser osv.
 
När jag gick i sexan, i slutet, hade vi prao i två dagar. Jag valde att ha min prao på den ridskola jag hyr på idag, eftersom jag redan då red där på ridskola. Sippan, och en annan häst stog i samma hage, då de var dräktiga. Första dagen fick jag och min kompis ta in dem, och sköta om dem. Sippan var då en av mina favoriter på ridskolan, hon passade mig i sättet. Andra dagen fick jag veta att hon inte hade någon hyrare, och gissa om jag tjatade på mina föräldrar efter det. Vi åkte till Norrköping direkt efter praoen och då ringde mamma till ägaren och sa att jag ville börja hyra henne, och det fick jag! Jag blev superglad, och åkte till hööks redan nästa dag och köpte lite välbehövliga saker så som borstar och en grimma.
 
Ni ser henne på bilden, världens sötaste lilla c-ponny Sippan. Det var en av de första bilderna jag tog på henne!
 
Den nittonde april 2010 började jag hyra henne. Jag tillbringade massor av tid i stallet, så mycket jag kunde. Men hon var ju dräktig, så bara efter två månader var jag tvungen att börja rida en annan liten ponny, som heter Linnea. Hon var också rolig att rida, men hon var mindre och ganska seg.
Efter vi hade varit utomlands i två veckor fick jag veta att Sippan bara hade blivit tjock av all mat hon ätit. Så då kunde jag börja rida henne igen.
I åtta månader hyrde jag henne. Men vi hade ett problem, hoppningen. Hon var ganska rädd när man skulle hoppa och vägrade nästan alltid. Man var tvungen att komma på flera gånger på samma hinder innan hon kunde hoppa det utan några problem. Jag var då ganska rädd för hoppning också, så det gjorde ju inte saken bättre. I december 2010 började jag därför rida Caspar.
 
Och ni vet ju vem han är.
 
Med honom gick hoppningen mycket bättre. Jag red honom varje vecka, fyra gånger i flera månader. Hoppningen gick superbra, och även dressyren. I början kände jag mig väldigt osäker på honom, och det kändes som om vi inte alls passade ihop. Men vi kom bättre överens med tiden. I oktober 2011 startade vi våran första träningstävling tillsammans. Vi tränade och tävlade mer och mer, och jag utvecklades mer som ryttare. Det gick jättebra.
Han var ju inte så gammal, och hade aldrig tävlat. Så det var jobbigt i början, men det gick i alla fall. Mot slutet gick det lite sämre. Jag har både filmer och bilder från tävlingar. Men de flesta ligger på mammas dator eftersom det alltid var hon eller pappa som filmade.
Men hittade i alla fall en från våran första tävling.
 
 
 
Det var våran första tävling tillsammans har jag för mig. Det gick verkligen superdåligt då, jag höll på att ramla av, och ta av mig min två förstora storlekar stora jacka..
 
Men någon gång under våren 2012, så fick han ont i ryggen. Det var då som jag började rida Sigge, och det vet ni ju verkligen vem det är. Honom red jag mycket, och kände mer och mer att vi passade bra ihop.
Den tjugonde juni, 2012 började jag hyra ingen annan än Sigge.
 
Nu har jag hyrt honom i en och en halv månad ungefär, och det går bara bättre och bättre för varje dag. Jag hoppas att vi ska kunna komma ut och tävla lite vi två också. Men man vet aldrig hur framtiden blir.
Nu har ni fått höra hela min hyrarhistoria. Den skulle kunna bli huur lång som helst, men nu har jag valt att korta ner den en aning ;)
 
 
 

Är det samma häst?!

 
 
 

Vilket schabrak?

Just nu har jag bara 1 schabrak till Freja och är ju på jakt efter ett ljusblått. Hon har just nu blåa benskydd, blått nosludd, blått pannband så då passar det ju bäst med blått schabrak. Men jag ska kanske köpa ett par bruna benskydd också som jag kan ha till alla olika outfits, för lila är ju ruskigt snyggt. Kolla detta!
 Anna Scarpati schabrak Dressyr
Det är ju så sjuukt SNYGGT!
 
Får fundera ett tag till..

Blogga som vanligt

Nu kan jag äntligen blogga som vanligt igen. Min data är inte så seg som den brukar vara heller, så det är ju bara bra. Sigge får sin vilodag idag, eftersom det eventuellt ska åska i eftermiddag. De ska ju ha en vilodag minst per vecka, så han får den idag.
Jag och två kompisar kom hem med bussen precis, och jag ska nog snart kolla klart på andra avenyn, säsong 3. Efter det kommer det ingen mer säsong, hur ska jag klara mig sånahär regninga dagar då?
 
Eftersom jag inte ska till stallet idag, kommer jag uppdatera med mycket bilder som ni inte har sett förut osv. Det är i alla fall roligare än att läsa sånthär hoppas jag. Men vi hörs nog lite senare med text-uppdatering :)
 
Caspar och Sigge på samma bild, även om Caspar inte fick vara med riiktigt lika mycket ;)
 

Freja igår

Igår åkte vi förbi Halla på hemvägen från vårt sommarhus. Tog inte ens in henne, klappade,kramade,pussade, gav godis var väl typ det jag gjorde med henne! Hon är verkligen världens bästa häst. När vi gick mot grinden så går hon efter, utan att jag ens ser det. Asså hon gick lös och när vi skulle gå ut så stog hon bakom, då hade hon följt med! Jag älskar verkligen henne ♥
 
Idag fyller pappa år (GRATTIIS!!) så inget stallet idag. Inte i morgon heller men på freedag så ska jag bara ut :D
Tackar Felicia för att ha tagit denna underbara bild

:(

Hej igen! Jag pratade nyss med Rebecca Persson och hon hann inte med nån hoppning idag för hon skulle jobba vid 13:30 så hoppningen får bli av imorgon istället, men jag kanske åker ut dit idag och rider ändå bara för att hon inte ska va allt för ur form till imorgon.
 
Ja och eftersom att de inte blir någon hoppning idag så har jag inget att göra :( så jag får väl bara chilla idag också.
 

Snabbt inlägg

Förlåt för att jag inte bloggade alls igår, men jag hade ingen dator vid min pappa och kunde inte ha den vid min mamma heller. Snart åker jag in till stan och då kommer jag kunna blogga hur mycket som helst.
Ska till stallet idag också, så vet inte när ni får update igen, men vi hörs :)
 

Hoppning idag!

God morgon! idag så är jag super taggad inför hoppningen då de va ett tag sen jag och fabbi hoppade, men de ska bli as kul och jag hoppas att hon är minst lika taggad som jag e :) men nu hinner jag inte skriva så mycket för jag måste fixa mig klar och så :)
 
 

Dålig update på bloggen idag

Såg nyss att de var väldigt dåligt med inlägg här på bloggen idag, vet faktiskt inte varför men så får de va ibland. De har faktiskt inte hänt så mycket idag, själv har jag bara varit hemma och chillat hela dagen, de har ju regnat och så. Inte de vädret man vill ha nu dom sista 2 veckorna på sommarlovet direkt :( Men de är bara att hoppas på finare väder.
 
Idag så fick fabbi stå och chilla precis som jag, så får vi tagga upp oss lite till imorgon när vi ska hoppa, har inte bestämt så mycket mer imorgon men hoppning ligger på schemat. Hoppningen sker nog på förmiddan nån gång, och jag ska kolla med michelle och moa om dom ville följa med. Så de blir nog ganska många bilder och filmer :D
 
De jag kommer fokusera mest på imorgon när vi hoppar är att få en samlad galopp och inte överdrivet, och de ska nog gå :)
 
Vi hörs imorgon då, see ya!
Ser lite konstig ut i ansiktet på denna bild men de får väl gå ;)
 

Orolig..

Jag är tillbaka! Orolig över lilla Zelda, i fredags när vi var ute och red hostade hon två gånger men jag tänkte inget på det. Idag när jag fyllde på vattnet så drack hon lite och hostade REJÄLT, alltså med rejält menar jag rejält låt som en jävla kamel. Nu tänker jag lite, hon kunde ju satt i halsen när hon drack, men då hade hon kanske inte hostat förut. Höet kanske har varit dammigt eller något? För det är ju från iår... Men nu testar vi att blöta höt lite i några dagar och ser hur det blir helt enkelt. /Fanny

Dagen + hoppning på onsdag

Hej / god morgon?
 
Idag så tänkte jag först försöka komma upp ur sängen och sedan gå upp och äta frukost eller lunch BRUNCH? Sen tänkte jag kolla med mamma om hon ville följa med till stallet idag och vilken tid, och sen ringa till michelle och kolla om hon också skulle med! Men annars får fabbi stå idag för imorgon blir de hoppning! :D whioo!!!.
 
Okej de blev lite kortfattat där uppe men men, Vi hörs snart igen :).
 
Jag och ferry från i söndas.

Trött.

Klockan är bara 10 över 11 och jag ligger i min säng döende, haha. Jag får se vad som händer imorgon, ska förmodligen ut till halla och rida fabbi. Ska kolla om nån vill hänga med också, så kanske man kan rida tillsammans eller nåt. Nej men nu är jag alldeles för trött för att skriva så godnatt..
 
 
 
 
 
 

Godnatt

Nu tänkte jag gå och lägga mig, eller se lite film först. Har en hemsk huvudvärk som inte släpper. Men får se om det är bättre imorgon. Annars kanske jag ska ge Sigge en vilodag, man måste ju ändå ge dem en vilodag i veckan. Om jag inte mår bra får jag väl passa på att vila nu när jag är ledig.
Usch, det är helt sjukt att skolan börjar om två veckor, men ändå roligt att börja nian, sista året på grundskolan, efter det får jag välja vad jag vill gå. Lutar mot sammhäll. Oj, nu kom jag av mig helt.
Vi hörs imorgon ;)
 
 
 
I miss my camera </3
 

Uteritten

Hej hej hej! Nu har jag kommit hem från en väldigt bra dag i stallet.
De blir tyvärr inga nya bilder från idag, men jag lovar att de ska tas bilder på nästa gång i stallet.
 
Iaf så blev jag väckt i morse av Becca vid 08:45 tror jag, då gick jag upp och åt frukost o fixa mig. Sen åkte vi till Stallet och fixade iordning hästarna så snabbt som möjligt eftersom att de tar ett tag att rida ut hela den vägen som vid red. Vi började att skritta ett tag och en liten bit in i skogen.
 
Men sen började vi trava och de var en väldigt lång bit vi travade faktiskt, sen kommer vi fram till massa kossor som står i deras hage såklart och ferry är as rädd för dom så han travade in i skogen med Becca men inte så jätte långt in bara en liten bit. Och jag hoppade av och fick leda Fabiola för hon vill ju såklart inte rida förbi kossorna om inte ferry gör de ;). Men sen en liten bit längre fram så står de några gunnar och ba: Får vi se på lite action nu da,TRAVA TRAVA TRAVA! och sen ba började dom klappa händerna så hästarna blir lite galna så vi travade bort från dom :). Vi red till en sandväg där vi brukar galoppera, de är helt öppet där och as kul att galoppera för hästarna blir helt vilda. Jag trodde faktiskt att jag skulle ramla av men de gjorde jag inte, jag kände att jag hade mycket bättre kontroll över henne idag än vad jag brukar ha.
 
Visst försökte hon bocka av mig och så men hon var ändå hur duktig som helst! :D och hon är min lilla ängel..
 
aa de var väl de mest intressanta från idag men vi hörs mer senare.
Har ni sett den här bilden? Gammal bild.

Hemma från ridningen

Nu har jag kommit hem från en ganska lång ridtur. Jag, Julia och Yasmine red ut i skogen i en timme och 25 min. Sigge var väldigt pigg under ridturen, men stark också. Vi red till ett ställe som vi kallar kalfältet. Där finns det en liten volt som man kan jobba dem på också, så det gjorde vi. Det gick ganska bra, förutom att han var svår att få upp i galopp ibland. Efter ridningen så svampade jag av honom ordentligt, då han var ganska svettig. Jag putsade hans träns innan jag cyklade hem. Nu är jag i alla fall hemma och ska snart äta lite middag, och efter det tänkte jag baka en äppelpaj :) Vi höres senare idag.

Uppdatering kommer sen

Jag skriver om dagen sen när jag kommer hem till mamma typ vid 17 :)

Hästschampo och sadeltvål

Jag och mamma har varit på granngården och köpt nytt hästschampo och sadeltvål. På grund av äckligt igelkottskiss. Hästschampo var jag i väldigt stort behov av, eftersom mitt förra är slut. Sadeltvålen vet jag inte märket på, men det hade jag förut också :)

Stallet nu

Hej och god morgon! Nu sitter jag och Becca i bilen på väg till stallet, där så blir de en uteritt som jag sa igår. Ja men vi hörs efter stallet :).

Vaknat

Nu har jag vaknat, mycket senare än vad jag hade tänkt egentligen. Men idag ska jag ut till stallet, vet dock inte när ännu. De andra ville rida efter 3 men vet inte om det är så roligt att komma hem kvart över sju varenda dag. Bussen är alltid sen hem. Eftersom alla turister betalar. Nu tänkte jag börja på dagens outfit, som är lila. Vi hörs med uppdatering efter jag har ridit osv :)

Rida ut

Hej hopp! Idag så har jag varit i stallet från 12 till 17 ungefär så nästan hela dagen, men de har varit kul. Michelle och Moa följde med så då fick jag nån att prata med istället för att prata med hästen ;). Iaf så red jag Ferry och Fabbi idag båda gick bra och va lite stela men de gick ändå.

Imorgon så blir de stallet tidigt och och så blir de nog att rida ut på fabbi med Becca och Ferry, vi får se om jag ramlar av den här gången. Eftersom att jag har gjort de typ varje gång vi ridit ut men de ska nog gå bra :)

Men jag bloggar mer imorgon och ska försöka att skriva från datan istället för mobilen så jag kan lägga in alla bilder från idag och så.
Godnatt och hejdå!

Rida ut

Hej hopp! Idag så har jag varit i stallet från 12 till 17 ungefär så nästan hela dagen, men de har varit kul. Michelle och Moa följde med så då fick jag nån att prata med istället för att prata med hästen ;). Iaf så red jag Ferry och Fabbi idag båda gick bra och va lite stela men de gick ändå.

Imorgon så blir de stallet tidigt och och så blir de nog att rida ut på fabbi med Becca och Ferry, vi får se om jag ramlar av den här gången. Eftersom att jag har gjort de typ varje gång vi ridit ut men de ska nog gå bra :)

Men jag bloggar mer imorgon och ska försöka att skriva från datan istället för mobilen så jag kan lägga in alla bilder från idag och så.
Godnatt och hejdå!

Hur rider/hoppar jag fram till tävling

Tänkte skriva lite om det, har satt det som en punkt på ''days'' men skriver det nu i alla fall. När jag kommer fram till tävlingsplatsen så är ju hästen redan ganska varm och framriden. Men det kan ju vara ganska långt till start, så då får hästen stå med täcke på sig. När det börjar bli dags att rida fram så gör jag mig iordning, sätter på alla saker jag ska ha osv. Efter det rider jag fram honom på grusplanen som ligger utanför ridhusen, skritt, trav och lite galopp. Det brukar vara väldigt rörigt där, så det är inte superroligt att rida fram där. Efter det får man ju gå till framhoppningen som de flesta kanske vet? Där galopperar jag en liten stund till, tills hästen inte är allt för spänd, helst ingenting. Då travar jag på krysset, två gånger brukar det bli (men det varierar ju såklart från gång till gång, då hästen är olika spänd), sedan tar jag det i galopp en gång innan jag går över till räcket. Räcket hoppar jag 2-3 gånger, tills jag känner ''nu känns det som om vi har bra flyt på räcket''. Efter det går jag över på oxern och gör samma sak där. Om jag har mycket tid får hästen skritta på långa tyglar en stund, tills det nästan är min tur, då travar jag över krysset en gång till. Så brukar min framridning och framhoppning se ut :) Skriv gärna hur du brukar rida fram, kanske kan du dela med dig något bra tips!

Ridning och skogspromenad

Jag åkte ut till stallet vid tolv med Julia. Vi hade egentligen planerat att rida ut i skogen, men eftersom hon skulle rida på banan också så gjorde jag det med Sigge också. Men först blev det en skogspromenad. Julia red sin hyrponny så gick jag med. Tur att dem inte skulle rida så jättelångt. Efter det så tog jag in Sigge, borstade honom och tvättade sedan benen och sköljde igenom svansen med ljummet vatten. Julias föräldrar skulle kolla när hon red, så då red jag också på banan. Det gick inte jättebra. Sigge gick knappt fram för skänkeln. I traven gick det såååå långsamt och i galoppen bröt han av ganska ofta. Men som den snälla ridskolehästen han är, fattade han ny galopp när jag sa ''galopp''. Vi red inte så länge, men jag är inte så nöjd. Det har gått bättre. Men han kanske inte tyckte om värmen. Någon dag rider vi i alla fall och badar/simmar med hästarna. Men jag vet inte riktigt när :)

Hej hej

Hejsan hejsan! Det var ett tag sen, men fullt upp ju! Stallet hela veckan typ, vi red till vattnet och badade i fredags. Väldigt mysigt, fast att Zelda inte ville gå i vattnet. Penny verkade gilla det, hon la sig! Vi hörs bättre sen

Godmorgon alla bloggläsare

Godmorgon :)
 
Jag vaknade för en timme sedan ungefär. Jag ville gå upp tidigt idag, så att jag somnar ikväll. Det gjorde jag liksom inte igår. Men, till hästarna istället. Idag åker jag ut till stallet runt 12-14, alltså nån gång méllan det. Rider ut i skogen. Idag har jag tänkt träna på att han ska gå i det tempo jag vill, och bjuda framåt bra. Det bidrar ju till en bättre form på honom också. Mycket tempoväxlingar osv.
Tänker verkligen pyssla om honom jättenoga innan och efter ridningen. Känns som om man bara borstar bort det värsta, borstar igenom manen och luggen, och kratsar hovarna. Men idag blir det annat.
 
Ni får läsa ganska mycket av mig just nu, varför vet jag inte.
Föressten, har ni inte anmält er till tävlingen ännu? Gör då det, det finns en länk i menyn :)
 
 

Svara på detta

Ni kan läsa, nu vill jag ha massor av bra tips på vad jag kan blogga om! :)
 
 
 

Vilka bloggar jag läser dagligen

Tänkte skriva vilka bloggar jag läser dagligen :)
 
Såklart, som flera tusen andra, www.nellieberntsson.se. Tycker att hennes blogg är väldigt läsvärd och bra. Det är den första bloggen som jag kollar in när jag sätter på datorn.
 
Det är den största, sedan läser jag bland annat:
 
www.ponnysanning.se, www.visbyryttarnas.blogg.se, www.linnolsson.se, www.darios.se, www.goldenhorses.blogg.se.
Sedan är det lite andra bloggar som jag kollar in på då och då. Men tycker de bloggarna är bra!
 

Nya putssaker

För ett tag sedan kom jag hem från stallet. Jag hade stalltjänst, men ingen att rida med. När jag var i stallet var det såklart några som skulle rida ut, men det hade inte jag planerat -.-
Stalltjänsten gick i alla fall snabbt, ge vatten och kolla hästarna. När jag håller på att fylla till en hage så bestämmer jag mig för att ta hem mina ridstövlar och putssaker och putsa dem. Men när jag är påväg ner till bilen känner jag väärldens stank. Då känner jag att det kommer från min putsväska. Då blev allt självklart. Det har flyttat in en igelkott i vårat stall, som bor vid katternas lilla hörna. Den kissar överallt och troligtvis har den kissat på min väska. Så imorgon, när jag har vaknat ska jag ta cykeln till granngården och köpa nya putssaker, för jag tänker aldrig mer röra i dem, gjorde det, men de var så sjuukt äckligt.
Nu ska jag äta :)
 

Stallet snart?

Nu har jag kommit hem efter två dagar med kompisar. Nu är jag rätt så trött. Kunde i alla fall blogga två gånger från Julias mobil. Vissa ord blev lite fel, som t.ex. sporrarna skulle vara spottarna. Och roligt blev till tråkigt. Jag vet inte ännu om jag ska till stallet, måste ge hästarna vatten. Men har fortfarande ganska ont i fötterna.
Mamma svarar inte på mobilen så får ingen skjuts heller. Jaja, i värsta fall blir det cykeln.
 
Skriver lite intressantare senare :)
 
 

Fälttävlan

Hej! Nu sitter jag och Becca i bilen och i trailern står Ferry och vi är på väg till puser för fälttävlan, så man får ju hoppas att de går så bra som vi förväntar oss :) men Ferry är ju bäst så de ska ju inte va några problem.

Vet inte om jag ska rida fabiola idag men de får jag se då, annars så var jag iaf stallfri igår så då tillbringades dagen med kompisar och sen senare på kvällen gick vi ut och sprang.

Hörs sen när jag kommer hem eller tidigare :)

Godnatt

Nu ska vi snart gå ut till stugan och fixa lite där vi ska sova. Två badar fortfarande, jag gjorde också det förut men kände typ att jag skulle få näsblod, aasroligt verkligen! Sporrarna var på i poolen så de va tråkigt. Skriver imorgon :) / Alma


Ingen rubrik

Nu har jag kommit hem till Julia, och dom andra bakar chokladbollar. Trampade in två glasbitar i foten så det tog ganska lång tid innan jag kom hit men nu är jag i alla fall här :) bloggar imorgon när jag kommer hem! / Alma


Home again

Nu har jag kommit hem från min kompis stuga. Det var jätteroligt och vi gjorde massor av saker. När vi kom dit hoppade vi stutsmatta och gick ner till stranden. Det var jättevarmt i vattnet tyckte jag. Senare på kvällen hoppade vi lite mer, åt mat, och tog ett kvällsdopp på stranden. Det var nästan inga på stranden då.
Vi gick och la oss ganska tidigt, men pratade ett bra tag. Hoppas de blir fler gånger, för det var roligt.
Vi kom hem vid ett kanske, och då fikade jag med min familj, för min lillebror fyllde år i onsdags.
 
Om ett tag åker jag bussen till Julia och alla vi som träffades idag/igår sover där idag :)
Imorgon blir det bland annat ridning, men vill försöka hinna ner på stan och köpa en tröja som jag ska ha på tävlingar. Mörkblått blir tävlingsfärgen.
Jag får hoppas att mina bloggkompisar bloggar mycket nu när jag inte kan :)
 
En gammal ridbild :)
 

Nytt!

Nu tänkte jag visa vad jag köpte igår på Darvhe :) Grimma, grimskaft, borste och gelesnoddar. Grymt nöjd faktiskt
 
 

Visar allt imorgon

Jag visar allt jag köpte imorgon, för jag kan inte lägga in bilder från mobilen :( så gödnatt

Skriva skriva..

Även fast jag inte orkar ska jag skriva om dagen nu. Samlar kraft.. nu kör vi!
 
Var i Halla med Felicia och Matilda, skrittade med Freja, bomar och lågt hinder. Jag vet inte vad hon har fått för sig nu, hon har börjat bitas! Och då menar jag inte naffsa som att hon tror att man har godis, utan jag menar verkligen BITAS. Hon bet mig en gång i armen och en gång i ryggen. Hon liksom går snabbare och sträcker ut huvudet för att kunna bitas, vet inte hur jag ska lösa detta då hon inte lyssnar på när man säger att det är fel..
 
Sen åkte vi till Dahrve, köpte säkerhetstigbyglar (sånna med snodd), longeringslina, delta och lite smått. Visar i en video sen :)
 
Vidare till stallet (hemma) och vi red ut. Matilda på Penny och jag på Zelda, Felicia fick vara medhjälp fast hon red också lite på Z! Guess what, vi galopperade :D Tänker inte dölja något för detta var första galoppen barbacka för mig! Super kul, hon fattade en gång på hemvägen också haha! På grus vägen bakom stallet så testade Matilda att få galopp på Penny, och hon fick upp henne! Första galoppen för dom också, alltså dom 2.
 
 
 
 
 
 
Hon ser jätte liten ut på bilden, men söööt!
 

Alla dagens ridpass

Hej! jag märkte att jag inte bloggat på ett tag men tänkte skriva om lite nu :)
 
Gårdagens ridpass blev bara dressyr och sen lite barbacka ridning, lite enkelt sådär. Inte så mycket att skriva om de men de gick iaf jätte bra, hon var jätte lydig igår. 
 
Dagens ridpass blev lite både och vi började med att rida lite barbacka men idag var hon väldigt trotsig, vilket va jätte tråkigt. Men sen så hoppade vi lite, ca 50 cm och asså de gick bra men hon va väldigt het så precis när vi hade hoppat hindret så svängde hon av jätte snabbt mot sidan i galopp så att de ba brände till i handen! De va verkligen inte kul, men sen tog vi hiindret en gång till och då gick de mycket bättre. 
 
Sen efter vi hade varit i halla så åkte vi förbi darhve och jag köpte massa rosa saker som ni får bild på senare :)
 
hörs sen.
 
 

Hästtest

Kommer ett hästtest eftersom inte jag har något bättre att göra inställt om.
 

Har du/har du haft en…

Egen häst?: Nej, men skulle gärna ha en

Foderhäst?: Nej

Medryttarhäst?: Nej

Sköthäst?: Asså jag har en blandning mellan foderhäst, medryttarhäst och sköthäst typ, hyrhäst :)

Din häst/favorithäst

Namn: Sigge, fast Caspar kommer alltid finnas med.

Färg: Isabell

Ras: Svensk ridponny

Bästa bus: När en ny person ska borsta honom i boxen låtsas han alltid att han vill klia sig på magen, men när man knäpper upp grimskaftet ska han inte det.

Ålder: 14

Bästa minne med?: Det var nog när jag red och badade med honom första gången, typ i solnedgången :)

Sämsta minne med?: Jag har nog inte så mycket dåliga minnen, eftersom jag inte har haft honom så länge.  

Högsta du hoppat?: 80, men med Sigge 75.

Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: Hoppning, för många år sedan var jag med i lite westertävlingar ;)

Hur ser din grimma till hästen ut?: På ridskolan har en lädergrimma med vitt ludd, och jag har en grön, svart, glittrig från börjes/globen.

Hur ser sadeln ut?: Svart/brun allround med inriktning dressyr tror jag.

Tränset?: Just nu har han bara ett, och det är ridskoletränset som är svart med lite dekorationer på pannbandet.

Hur stor är hästen?: Jag vet faktiskt inte :O Måste ta och fråga det, men skulle tippa på någonstans runt 144.

Favorit Ras?: Fjording

Färg på häst?: Skäck, som http://ztreliin.blogg.se/ Picasso :)

Gångart?: Det spelar ingen roll.

Ridskola?: Går inte på ridskola :)

Häst/ponny?: Det spelar ju inte så stor roll, men ponny eftersom jag rider det nu :)

This or that :

Mocka/fylla höpåsar

Stegra/bocka

Barbackagalopp över ett Sommarfält/Snöfält

Stor häst/ponny

Hjälm med ventilation/Utan ventilation

Ridskor/ridstövlar

Hjälm/väst

Sporrar/spö

Rida själv/rida i grupp

Hoppning/dressyr

Pessoa/hack

Hur många … har du?

Ridbyxor: Jag vet inte, 5 kanske :)

Hjälmar: 1

Säkerhetsvästar: 1

Ridskor: 1, för mina gick sönder för en månad sedan :/  

Ridspön: 3 :)

Sporrar: 0

Ridstrumpor: 6-8 par :)

Kavajer: 0

Hur många … har du/din häst?

Schabrak: Runt 10 ;)

Sadlar: 0, bara Sigges ridskolesadel

Träns: 0, samma som ovan.

Benskydd: 2.

Grimmor: 2.

Skor: 0

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning?: Ja

Har du tävlat i dressyr? : Nepp, men vill det senare i år eller i vår :)

Har du tävlat i fälttävlan?: Nej, men det skulle vara roligt att testa, dock tror jag inte att möjligheterna här på gotland är så stora tyvärr :(

Har du tävlat i galopp?: Nej

Har du tävlat i en annan gren?: Nej 

Har du ett par vita ridbyxor?: Ja

Har du en tävlingskavaj?: Nej

Har du en tävlingsskjorta?: Nej

Har du ett vitt schabrak?: Både ja och nej, det är borta..

Har du vita benlindor?: Nej

Har du en blå/gulrosett?: Jag hade, men eftersom jag då inte brydde mig så slarvade jag bort nästan alla mina rosetter :/ Alla är från min gamla ridskola, så det är inte från några riktiga tävlingar.

Har du en blå rosett?: Japp

Har du en gul rosett?: Ja

Har du en röd rosett?: Ja

Har du en grön rosett?: Ja

Har du en vit rosett?: Ja

Har du en clear round rosett?: Ja, 2 eller 3 :)

Har du en annan sorts rosett?: Nej

Kan du…

Knoppa?: Ja

Göra inbakad svansfläta?: Ja

Sadla?: Ja

Tränsa?: Ja

Sätta på ett täcke?: Ja

Kratsa hovarna?: Ja

Rykta?: Vem kan inte? :O

Få en häst att gå i form?: Oftast

Hoppa en bana?: Ja

Duscha en häst?: Ja

Har du…

Skrittat?: Ja

Travat?: Ja

Galopperat?: Ja

Hoppat?: Ja

Ridit en häst i form?: Ja

Haft gymkhana?: Ja

Lekar till häst?: Ja

Galopperat barbacka över ett sommarfält?: Ja

Hoppat barbacka?: Ja, stockar i skogen för rätt längesedan.

Stått på en häst?: Nej

Ramlat av?: Ja

Suttit i damsadel?: Ja

Travat i damsadel?: Ja

Galopperat i damsadel?: Nej

Suttit bak och fram på en häst?: Ja

Suttit på en stegrande häst?: Ja

Suttit på en bockande häst?: Ja

Suttit på en skenande häst?: Ja

Ridit ut i grupp?: Ja

Ridit ut själv?: Ja, men det var också väldigt länge sedan.

Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit?: Räknas rådjur??

Ridit kadrilj?: Ja

Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst?: Ja

Varit med på en kadriljuppvisning?: Ja

Har du ridit en…

Arab?: Ja

Shettis?: Ja

Ardenner?: Nej

Connemara?: Caspars pappa var ju det :)

Korsning?: Ja

Svensk ridponny?: Ja

Gotlandsruss?: Ja

Falabella?: Nej, det är ju inte riktigt schysst, kanske om jag vore två år och vägde max 15 kg :)

A-ponny?: Jo, men för lääääääänge sedan

B-ponny?: Ja

C-ponny?: Ja

D-ponny?: Ja

Storhäst?: Ja

Äger du (en/ett/flera)…

Pälsglans?: Ja.

Hovolja/hovfett?: Nej

Flätgelé?: Nej

Torrschampo?: Nej

Hästschampo?: Ja

Ryktsten?: Ja

Rotborste?: Ja

Ryktborste?: Ja

Ryktskrapa?: Ja

Hovkrats?: Ja

Mankam?: Ja

Svansborste?: Ja

Plastborste?: Ja

Massageborste?: Ja

Världens bästa test ;)

 


Tävlingsoutfit?

Denhär outfiten kommer jag beställa till Sigge, jag tror den kommer användas till tävling och träning.
 
 
 
Eventuellt det länddtäcket också, det kostar ju bara 79:- om man beställer för över 400:- så kanske det också!
 
Sedan tycker jag detta är något av de finaste täckena jag har sett, men köpte precis ett täcke för samma pris, så det känns faktiskt lite onödigt att köpa det, men ni får en bild anyway  ♥
 
 
 

Dag 10- De sakerna har jag med mig på tävling

Jag rider ju in till tävlingen, så alla sakerna tar mamma i bilen, men det är:
 
Kortare ridspö
Fleecetäcke
Ridstövlar
Hovkrats (t.ex. om det är snö och man vill få bort styltor)
Grimskaft
 
Jag tror det var allt. Eftersom jag bara tävlar på träningstävling så har jag inte kavaj och såna saker.
 
 
 

Dag 9- Första gången jag red

Oj, herregud, det kommer jag verkligen inte ihåg, men kan skriva om någon av de första gångerna jag red.
 
Det var på knatteridning för massor av år sen. Jag red en ponny som hette Cinderella har jag för mig. Där red man ut i skogen i en halvtimme varje söndag, och jag kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt roligt.
 
Dethär blev en väldigt litet inlägg, men kommer göra fler ''days'' som kommer upp under dagen :)
 
Hittade tyvärr ingen bild från när jag var liten och red :/
 

Nutella!

Nu har jag precis ätit en nutella macka och druckit juice! Nutellan hade stått i kylen så den var jätte hård, men fick ut lite i alla fall ;)
 
Ska gå till stallet nu, sen in till stan och hämta Matilda och Felicia och åka till Halla :) Men vi hörs ikväll eller senare
 
 

Godmoorgon

Jag vaknade för en timme sedan ungefär, men har hunnit äta frukost och klä på mig. Dagens planer är inte jättemänga, men vid 11.35 går bussen in till stan, och därefter åker jag med Yasmine till våran kompis stuga. Vi ska nog bada om det blir varmt i vattnet, eller jag badar nog i alla fall.
Jag kommer hem imorgon, så då kan jag uppdatera bättre. För jag kommer inte kunna sitta vid datan på hela dagen, tar inte med mig min, (den har damp).  Men har ändå gjort lite tidsinställda för dagen som ni får läsa. Men ha en bra dag, så hörs vi imorgon :)
 
Förra gången på stranden, det var inte mulet som det ser ut på bilden, men min kamera är knäpp, och mammas bilder blir inte med så bra kvalité ;)
 

Dag-lista

1 -  5 sanningar om hästen
2 - Vad jag gillar bäst med hästen
3 - Mitt skåp i stallet
4 - Andra hästar i stallet
5 - En vanlig dag i stallet
6 - Vår inriktning
7 - 2 bilder jag älskar
8 - Min högsta dröm med hästen
9 - Hästens vardagliga oufit/utrustning
10 - Hästens grimma
11 - Bästa minnet med hästen
12 - Sämsta minnet med hästen
 

Börjar imorgon :)

Godnatt!

Imorgon - träna pållen!
 

Uppdaterar imorgon

Just nu då orkar jag inte skriva om dagen för då måste jag göra de via mobilen så jag gör dr imorgon, lovar!

Lite dåligt med inlägg från mig

Hejsan! Idag har jag åkt till pappa så har inte haft min dator, och inte kunnat blogga. Har väl inte gjort så jätte mycket, kom hem 4 och nu ikväll red jag ut med Wilma. Bara en kortis för att jag vill att dom ska lite på varandra vilket dom inte gör. Jag red inte då jag inte har nån häst att rida där ;) Kan ju rida Penny, men hon är lite galen i skogen och så.
 
Nu sitter jag i soffan och ser på en film som jag inte fattar ett skit av den men ser den i alla fall. Och så dricker jag saft och äter lite choklad, standard kväll för mig!
 

Åsiktsinlägg

Tänkte skriva ett litet åsiktsinlägg, om ridskolor. Känner verkligen för att skriva av mig om det.
 
Många av dagens ryttare har någon gång börjat att rida på en ridskola. Det är även jättemånga som rider på ridskola just nu, och trivs alldeles utmärkt med det. Men varför ska så många hacka ner på ridskoleryttare och ridskolehästar? Även om du har egen häst eller bara är ridskoleryttare så har vi samma intresse, och bara för att några har egen häst är de inte bättre än de som rider på ridskola.
Det kanske finns några få ridskolor som inte är bra, där hästarna står inne 22 h om dygnet. Men jag vet att det finns massor av privathästar som knappt får gå ute alls, ''de kan ju bli smutsiga''. Och alla som säger att ridskolehästar bara går runt, runt, och runt i ett ridhus sju dagar i veckan. Men så är det faktiskt oftast inte. Men det finns ju flera privatryttare som rider i ridhuset fem dagar i veckan av sju.
 
Om man klickar in sig på en blogg, kan vara vilken hästblogg som helst. Där står det massor, ''Ja, jag räddade köpte Bullen från dendär dåliga ridskolan''
Varför skulle man rädda en häst från en ridskola? Och varför ser alla ner på ridskolor? Hästarna mår visst bra, det kanske finns några få hästar, som har ett temperament som inte passar in på ridskolor så att den måste säljas.
 
Min åsikt är att ridskolor är bra, om inte ridskolorna hade funnits skulle massor av andra hästintresserade aldrig ha haft möjlighet att rida. Ridsporten är en dyr sport och ridskolorna är ett bra alternativ till de som inte har råd med en egen häst eller t.ex. foderhäst. Alla vi som driver denhär bloggen har ridit/rider på ridskola.
 
Så alla ni därute som klagar och hackar på ridskolor. Ni som aldrig verkar ha besökt en, då tycker jag att ni ska be era föräldrar köra er till närmsta ridskola och ta er en titt med egna ögon. Verkar ridskolan lika dålig som ni har tänkt er? Min gamla ridskola, eller ja, där Sigge står är väldigt bra, ridning i ridhus, det är ofta uteritter, bra teori, ridskola 2-3 dagar i veckan, och då är minst två av lektionerna nybörjarlektioner. Hästarna står i en stoor hage när de inte går lektioner.
 
Sluta hacka på ridskolor, ridskolehästar och ridskoleryttare, tack!
 
 
 

Gissa om jag ska dit imorgon?

50% på massor av schabrak på www.dahrve.se, eller det finns nog inte att köpa schabrak på hemsidan, då får ni åka till gotland. Dahrve är en jättebra hästaffär som oftast håller lite lägre priser än vad andra gör. Det är ju superbra, eftersom det är den enda hästaffären (utom granngården) som vi har.
Så imorgon ska jag och Yasmine åka dit, och Fanny, fast hon ska inte dit med oss ;)
 
 

Ridtur till Kallskär

Jag kom till stallet vid tjugo i elva ungefär och då tog jag in Sigge och gjorde honom iordning. Han var jätteslö och stog och halvsov. Efter det kom Yasmine och när hon precis hade tagit in sin häst ringde Julia
och frågade om vi kunde komma och möta henne i andra stallet. Hon skulle rida en hingst så hon ville inte gå med honom själv bort till oss.
Vi red iväg runt halv ett i alla fall, och Sigge var såå duktig idag. Han gick i en jättebra form rätt ofta, och inte bara i två sekunder, utan ett tag. Det är verkligen första gången han gör det. För er som inte vet, han är väldigt svår att få att gå i form. Han bjöd framåt hela ritten, och jag behövde aldrig skänkla på honom för att han skulle komma ifatt de andra hästarna. Stolt över min fina ponny ♥
 
Imorgon ska jag och två andra till en kompis stuga och sova där, så uppdateringen blir kanske inte på topp. Men ska ändå försöka göra mycket tidsinställda så ni har någonting att läsa från mig :)
 
Här kommer lite bilder från dagen som mamma har fotat. Bilderna blev inte jättebra.
 
 
Det blev två, för det tog jäääääättelång tid att ladda upp dem :/
 
 
 
 

Presention

Nu tänkte jag presentera mia hästar.
 
1. Min egna häst heter Fabiola hon är 4 år och ca 148 cm i mkh. Skimmel och korsning. Väldigt väldigt snäll mot alla och hur bra som helst enligt mig på att hoppa, vilket är bra för jag älskar att hoppa. Hon är ganska känslig så man får inte skänkla för hårt, men hon gör inte så jätte mycket om man gör de men hon kan bocka och så då. De va de ni får veta om Fabbi just nu för jag kommer inte på så mycket. 
2. Våran andra häst heter Caprinja men kallas för ninja, hon är 1 år men jag vet inte hur hög hon är i mkh. Vet inte heller vad hon är för ras eller nåt ;) kanske halv blod? Men hon är iaf jätte snäll mot alla också, väldigt väldigt busig och bitig men verkligen inte dum, och de räcker att man säger till henne när hon bits så gör hon inte de mer. Ja asså jag vet inte så mycket mer om henne så ni får nöja er med de här nu.
 
3. Och sen våran tredje häst heter Ferry och han är 6-7 år 158 cm nåt sånt i mkh. Vet dock inte vad han är för ras men han kan va fullblod eller kallblod?. Han är iaf helt otrolig att rida på man känner verkligen att man är bäst, en gud på att galoppera. Jätte duktig på att hoppa, aldrig dum förutom mot Freja men de är bara för att hon är ny. Ja de finns inte så mycket mer att säga om han. AWESOME! 

♥ KÄNSLAN ♥

Underbart ♥ 
 

Vila

Idag får Freja vila eftersom hon varit i gång flera dagar i rad och igår hade hon två pass. Dessutom är hon så ung så hon får ha en vilodag för att ladda upp sig lite. Imorgon kör vi igen och då har vi massa planer!
 
Åker förbi Dahrve imorgon och det som ska köpas är:
- Longeringslina
-Longerinsdelta
- Schabrak
-Flugspray
- Säkerhetsstigbyglar
- Sadelpadd
 
Det är det som är planerat, mer eller mindre :) Kommer bilder på allt vi köpte!
Matilda ska med i morgon också, hon har aldrig varit Halla. Och så ska jag rida också såklart. Trava första gången!!
 
Så fin bild som Felicia tagit

Stallet

Om en liten stund åker jag och mamma in till stan, direkt till stallet. Idag ska jag äntligen rida igen, även om det inte kommer bli ett så långt pass. Nu ska jag verkligen börja träna honom ordentligt, bort med gräsmagen till ridskolan börjar. Har exakt 21 dagar på mig.
Asså det är helt sjukt att skolan börjar om 21 dagar, då kommer det bli ännu mer plugg, nationella proven i vår och i höst måste jag verkligen satsa på skolan, eftersom det är demhär betygen som avgör vad man kommer in på preliminärt.
Men nu ska jag inte tänka mer på skolan, utan satsta fullt ut på ridningen det sista av sommaren. Så ni får ha en bra dag, så hörs vi efter ridningen, blir någon gång ikväll :)
 
Föressten, tror ni Sigge kommer passa i det täcket? Som tävlingstäcke framförallt, men även transport och stalltäcke.
 
 
 
 

RSS 2.0